Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Cobai în fața COVID-19

De aproape două luni de zile, starea de isterie a cuprins întreaga țară pentru că la nivelul autorităților centrale nu există specialiști care să stabilească niște măsuri concrete, măsuri prin care să se fi evitat extinderea atât de rapidă a coronavirusului SARS-CoV-2.

Atrăgeam atenția la jumătatea lunii martie că NU avem suficiente teste pentru Covid-19, NU sunt suficienți specialiști care pot interpreta corect rezultatele unui astfel de test, NU avem spitale suficiente, NU avem spații de izolare, NU avem suficientă responsabilitate, NU avem mai nimic… NU trebuie să fii diplomat pentru a conștientiza bâlbâiala autorităților în această luptă pe viață și pe moarte cu coronavirusul. Și acum s-a dovedit că am avut dreptate.

Odată ce s-a confirmat faptul că modelul suedez a fost cel mai eficient în lupta cu Covid-19, informație făcută publică de Organizația Mondială a Sănătății, s-a confirmat și eșecul autorităților în țările în care s-au impus restricții extreme, țări printre care o regăsim și pe a noastră. În loc de izolare, Suedia a ”implementat o politică publică foarte puternică privind distanţarea socială, cu privire la îngrijirea şi protecţia persoanelor plasate pe termen în instituţii de îngrijire. Ceea ce a făcut în mod diferit este că s-a bazat foarte mult pe relaţia cu cetăţenii şi capacitatea şi voinţa acestora de a implementa auto-distanţarea socială şi auto-reglementarea”, conform declarațiilor Dr. Mike Ryan, directorul executiv care se ocupă de programele de Urgență ale OMS în Geneva.

Varujan Vosganian: ”finanțarea presei trebuie realizată în deplină legalitate”

Autoritățile care iau deciziile în țara noastră nu au gândit situația, ci s-au grabit să închidă pe toată lumea. Au preferat să nu își bată capul, ci să ne izoleze. Au ales varianta simplă, ordonanțe militare cu măsuri extreme și nu au făcut nimic pentru a schimba ceva în țara paralizată din punct de vedere economic. Deși sistemul medical a fost, din nou, la pământ într-o situație critică, ”iluminații” de la centru nu au făcut nimic pentru o posibilă evoluție.

Suedia a dat o lecție importantă la nivel mondial, referitor la gestionarea unei situații de criză. Cu toții am fost cobai în fața Covid-19, iar Suedia a ieșit învingătoare. Nu în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri sau de decese din cauza coronavirusului SARS-CoV-2, ci grație faptului că au luptat cu acest virus mortal în timp ce au muncit, în timp ce au produs, în timp ce industria a funcționat, iar economia a prosperat.

Nu același lucru putem spune și noi. În România, economia este la pământ, iar noi, cetățenii preocupați pentru ziua de mâine, ne facem cele mai negre scenarii. De ce? Pentru că știm că nu are cine să gândească un plan eficient, pentru a ieși din această criză. Ai noștri fac doar gafe repetate și vor îndatora țara și mai mult în fața coloșilor europeni.

Astfel că, revenim la gândurile de la începutul pandemiei, care se confirmă tot mai mult. Autoritățile române nu au fost altceva decât niște ”vânzători de frică” în tot acest scenariu, iar Covid-19 a avut un marketing extraordinar, practicat de principalele autorități din multiple țări. Scenariul mondial continuă… Urmează apariția vaccinului și ”lupta” pentru obținerea acestuia. Alte sume aruncate prin buzunarele oamenilor deștepti, altă învrăjbire a populației.

Autoritățile române nu vor un popor educat, asemenea scandinavilor suedezi, vor un popor temător, supus și cât se poate de dezbinat, pentru a-l uni înainte de alegeri, nu de alta, dar dă bine în campania electorală!

Ionel Petre, Președinte ALDE Dâmbovița


Pe aceleași subiecte:

Distribuie acest articol Oficial Media
Share