09/05/2021

Deputat Carmen Holban: Susțin acordarea unui spor de 2.000 lei lunar pentru profesori, ca stimulent de risc în pandemie

Cadrele didactice, cât și personalul didactic auxiliar și nedidactic, din învățământul de stat preunversitar și universitar, vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei, respectiv 1.500 de lei lunar, conform unui proiect de lege inițiat de PSD și adoptat marți (13.10.2020) de Parlament, prin votul majorității. Sporul va fi acordat însă proporţional cu timpul în care profesorii îşi desfăşoară fizic activitatea în școli sau universități în prezența elevilor sau studenților.

”Stimulent de risc pentru personalul didactic și nedidactic! Pentru că ne pasă de oameni, parlamentarii PSD am depus un proiect de lege pentru acordarea acestui stimulent în contextul pandemiei de coronavirus. Conform proiectului, personalul didactic care predă fizic în această perioadă va primi un stimulent de risc de 2.000 de lei, iar personalul nedidactic, 1.500 de lei. Educația a fost, este și va rămâne un capitol prioritar pentru PSD. Astăzi, în calitate de deputat, am susținut prin vot acordarea acestui stimulent”, a precizat Carmen Holban pe pagina de facebook.

”Începând cu anul școlar/universitar 2020–2021, pe perioada stării de alertă/stării de urgență instituite ca urmare a situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, personalul didactic, personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul preuniversitar şi universitar de stat, precum şi din unitățile de învățământ preuniversitar înființate în structura instituțiilor de învățământ superior, beneficiază de un stimulent de risc după cum urmează:

a) în cuantum de 2.000 de lei lunar, pentru personalul didactic; b) în cuantum de 1.500 de lei lunar, pentru personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic”, prevede proiectul votat. Acesta stabilește acum doar posibilitatea acordării stimulentului şi cadrelor didactice din învăţământul particular acreditat, stablindu-se că stimulentul de risc poate fi suportat şi din finanţarea asigurată de stat în baza costului standard per elev/preşcolar/antepreşcolar”, se arată în proiectul de lege.

Pentru a intra in vigoare, proiectul trebuie promovat de președintele Klaus Iohannis. Acesta a spus că va solicita Guvernului să verifice dacă există fonduri pentru stimulentele propuse către cadrele didactice.

Deputat Carmen Holban – Ziua mondială a educației

Deputat Carmen Holban: Noi reglementări în finanțarea cheltuielilor în domeniul sănătății

Deputat Carmen Holban: Modificările Legii Farmaciei, adoptate de Camera Deputaţilor

“Elevii și cadrele didactice trebuie să dea dovadă de maximă atenție în acest an școlar”. Declarație de presă, deputat Carmen Holban

Carmen Holban: „Tinerii au fost, sunt și vor rămâne principalii piloni ai dezvoltării României”

Deputat Carmen Holban – Președinte al Organizației Femeilor Social-Democrate din Târgoviște

Deputat Carmen Holban: Adeziuni noi în Organizația PSD Răcari

Distribuie acest articol Oficial Media
Share