Ni se întâmplă câteodată să judecăm acțiunile celor din jur, să-i considerăm în afara celor drepte și bune. Dar suntem mereu conștienti despre ce înseamnă drept si bun? Uneori nu le dăm nici o șansă, tăiem și catalogăm din prima -”acela e un nebun”, ”tipa e o nesuferită”… și exemplele pot continua de la simple etichetări personale pâna la acțiuni și evenimente de ordin social, mondial, etc.
Mereu punem etichete și încadrăm oamenii și actiunile lor ”la bun si rău”. Nu cred că exista oameni perfecți, doar perfectibili. Da, este un cliseu, să nu uităm însă că ființa umană este într-o continuă evoluție, de la naștere și până la trecerea într-o altă dimensiune. Viața se sculptează asemena unei statui, dintr-o rocă bruta. Dalta finisează puțin câte puțin, pâna ajunge la ceea ce trebuie să fie. Cred că așa suntem și noi, niște statui strălucitoare în roci brute, pe care, zi de zi, le modelam după interiorul care ”strigă” la noi. Și eu îmi fac ”mea culpa” pentru că am emis niște păreri de-a lungul vieții fără să privesc în ansamblu, sau fără să mă gândesc să privesc așa. Dacă oamenii ar fi fost doar cum îi etichetăm noi, în fiecare zi, Dumnezeu n-ar mai fi putut construi nimic din omenire. Dacă el n-ar ști pe cine se bazează în fiecare zi, ar renunța să mai nască oameni.
Suntem legați unii de altii și uitam acest lucru
Totul este o interconectare asemenea unei pânze de paianjen. Avem nevoie unii de altii, și făra să știm, ne îndepărtăm pe criterii și etichete lumești, care n-au nicio legatură cu ceea ce suntem noi cu adevărat, cu cei din interiorul nostru. Când primesc asemenea lectii, spun ”mulțumesc pentru o nouă conștientizare”. Fiecare dintre noi oferă acestei lumi suport, fiecare o susține prin existența sa. Insuși universul se oglindește și se reface continuu prin noi, și prin tot ce există și este viu, în timp și spatiu.
Imaginează-ți că ai deasupra ta universul, asemenea unei imense farfurii, pe care toți oamenii o țin cu mâinile ridicate deasupra capului. În momentul în care dispar anumiti oameni, se creează dezechilibre, farfuria se clatină, însă universul are grija să se reconstruiască mereu. Cristi Iordache mi-a spus că, de fapt, se naște același număr de ființe. N-am fost niciodată, nici mai mulți, nici mai puțini, ci doar în echilibru, precum o fântână arteziană care își refolosește apa.
Avem timp să dam tot ce e mai bun din noi, avem timp să devenim acele statui strălucitoare, daca nu acum, în viața următoare. Depinde de noi cât de mult ne dorim conectarea cu sursa sau experimentarea în lumea materială, grosieră, cea care stă departe de lumină. Înțeleg acum de ce ”totul este perfect așa cum este”. Pentru ca așa este! 🙂
“Nu există infern. El este doar imaginea raiului în care cu voie sau fără voie, mutăm continuu lucrurile de la locul lor.” (Cristi Iordache)
Lasă dom’le lucrurile acolo unde sunt! Lasă pomul unde a crescut, casa la locul ei și oamenii pe drumul lor. Fă tot ce poți din locul în care esti și sunt sigură ca vei ajunge exact acolo unde trebuie la momentul potrivit.
Și nu uita…fiecare dintre noi are ceva bun de oferit acestei lumi!
Oana Grigore
Citește și:
-
Într-o zi vei pleca și vei lua cu tine tot ce ai simțit
-
Zborul din colivie- cel mai frumos cadou de la viata
-
De ce au oamenii nevoie de repere?
-
Știu ce vreau. Am nevoie să simt bucuria vieții!
-
Starea de mulțumire și regăsirea Sinelui – Starea de conștiință se consolidează, forța egoului se pierde
-
Am trăit și raiul și iadul. Acum am renunțat la tot ce nu îmi cere universul
-
Trăiți starea de împlinire ca ființe ale acestui Rai. V-ați născut liberi și în bunăstare
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Cele mai importante știri internaționale ale zilei de 24 iulie 2025
Oameni morți de foame în Gaza. Criza alimentară și umanitară atinge dimensiuni dramatice
Prima „nuntă” gay din România, organizată cu fast la Cluj-Napoca: un eveniment controversat
Taxiurile zburătoare vor fi printre blocuri cât de curând – De când veți zbura între hotel și plajă, între casă și serviciu
Avem datoria de a apăra România când guvernul devine agresorul cetățeanului
Val de căldură sufocantă: Nopți tropicale și aer irespirabil începând de luni
SPIRITUALITATE
Grăsimea abdominală și cauzele emoționale. Medicina Tradițională Chineză
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
Cum să-ți alegi produse potrivite pentru regenerarea părului
All-on-4 vs. All-on-6 – Ce alegi când vrei o dantură completă și stabilă?
România are, în premieră, o Strategie Națională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare și Cerebrovasculare 2025–2030
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Ți se potrivește o nuntă pe plajă în Halkidiki? Află de aici ce presupune mai exact și cum poți avea și tu parte de un eveniment de vis
Uleiul de mentă – răcoarea care trezește pielea și îți limpezește mintea
Frica de intimitate în relații: ce este și cum să o depășești