Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Ion Cristoiu: ”Presa Miluită, o chelneriță ciupită de fund”

”Din nenorocire, la noi, în România Ziua Presei cade în plină perioadă de hăituire a presei sub pretextul Pericolului întruchipat de Pandemia Coronavirus. Profitînd de prevederile unui Decret anticonstiuțional, prin care Klaus Iohannis legiferează precum Mareșalul Ion Antonescu, au fost închise multe site-uri.” scrie jurnalistul Ion Cristoiu pe blogul personal.

Libertatea presei

Închiderea unor site-uri sub pretextul luptei împotriva știrilor false a fost criticată sîmbătă, 2 mai în Declarația Înaltului Reprezentant, Josep Borrell, în numele Uniunii Europene, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, 3 mai 2020:

„În prea multe țări, jurnaliștii se luptă cu o legislație restrictivă, atribuită uneori stării de urgență generată de COVID-19, care limitează libertatea de exprimare și libertatea presei.
Blocarea internetului și a site-urilor web se multiplică.”

Oficial Media a scris, de asemenea, mai multe articole pe această temă și aș aminti doar câteva:

Jurnaliști de ciulama – complici la sărăcirea a milioane de oameni

Încălcarea drepturilor omului vs. coronavirus

I-am zăpăcit! Dacă invazia media nu se va potoli, oamenii o vor lua razna! Un canibalism mediatic…

”…Presei Miluite, nici măcar Mituite, pentru că Mituirea presupune o minimă considerație, pe cînd OUG prin care Guvernul Orban dă presei un ajutor financiar ia aspectul unui bacșiș vîrît chelneriței în buzunar de clientul grohăitor, pentru că s-a lăsat ciupită de fund.

În ediția anterioară a Gîndurilor lui Cristoiu, analizînd cazul Justițiarul, am dezvăluit că pentru a se șterge urmele cenzurii traseul deciziei de interzicere a unui site a fost dinadins conceput cît mai întortocheat. Deși Decretul privind starea de urgență prevede clar că decizia de închidere e luată de ANCOM printr-o Decizie motivată, cînd se pun întrebări despre cine a decis și de ce, se răspunde că e vorba de Grupul de Comunicare Strategică, Grup care propune închiderea ministerului de Interne, ministerul trimite decizia la ANCOM, care ANCOM, în mod ticălos, o trimite firmei care găzduiește site-ul și nu redacției.” mai scrie Cristoiu în articolul de astăzi.

Site-uri închise: cine se teme și cine decide ce spui în propoziție?

O erodare a libertăților nemaivăzută de la Al Doilea Război Mondial

”Cenzurarea presei e ascunsă în chip șmecherește sub un limbaj tehnic. Se suspendă și se interzic publicații on line? Nici vorbă. ANCOM trimite furnizorilor de servicii de găzduire și furnizorilor de conținut decizii de întrerupere a transmisiilor sau să blocheze accesul la respectivul conținut. Dacă ar trăi Nicolae Ceaușescu ar fi invidios pe Klaus Iohannis.” mai spune jurnalistul citat.

Vă invităm să citiți articolul integral pe cristoiublog.ro


Azi 3 Mai: Înaltul reprezentant al Uniunii Europene, Josep Borrell – Epidemia a fost folosită pentru a se restricționa presa


 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share