Legea se va vota în septembrie! Patrick Breyer, Parlamentar European, despre controlul mesajelor private

Parlamentul European a aprobat derogarea drepturilor private, permițând furnizorilor de servicii de e-mail și mesagerie să caute automat în toate mesajele personale ale fiecărui cetățean conținutul presupus suspect și să raporteze cazurile suspecte poliției. Un precedent periculos, care poate fi urmat de camere de supraveghere in intimitate, inregistrari si aplicații de urmarire.

controlul mesajelor private

Patrick Breyer, Parlamentar European, despre controlul mesajelor private. Legea se va vota in septembrie

Victimele abuzului sunt afectate în special de această supraveghere în masă“ , explică Breyer.  „Pentru a putea vorbi liber despre abuzul pe care l-au suferit și pentru a căuta ajutor într-un spațiu sigur este esențial pentru victimele violenței sexuale. Depinde de posibilitatea de a comunica în condiții de siguranță și confidențialitate. Aceste spații sigure sunt acum îndepărtate de ei, ceea ce va împiedica victimele să caute ajutor și sprijin. Pe când camere de supraveghere în casă?”

Poate că prima reacție ar fi ca cititorii să exclame, ”nu se poate nu se va ajunge până acolo”, dar faptele din ultimul an și jumătate ne arată că s-a ajuns și s-a trecut cu mult peste ce au spus așa-zișii conspiraționiști, care era de fapt niște oameni care au citit mai mult decât ceilalți sau pur lși simplu dețin informații de la surse.

Toate actele, toate fenomenele și experimentele sociale anunțate încă din fașă de către combatanții naziștilor -acei conspiraționiști care mai rezistă și luptă împotriva genocidului mondial-, s-au adeverit până la ultimul

În votul de astăzi, 537 de deputați în Parlamentul European au aprobat Chatcontrol, cu 133 de voturi împotrivă și 24 de abțineri. Conform datelor poliției, în marea majoritate a cazurilor, cetățenii nevinovați sunt suspectați că au comis o infracțiune din cauza unor procese nesigure. Într-un sondaj reprezentativ recent, 72% dintre cetățenii UE s-au opus monitorizării generale a mesajelor lor. Legislația de urmărire, așteptată în toamnă, este de a obliga toți furnizorii de servicii de comunicații să efectueze examinări nediscriminatorii. 

Breyer: „Acest lucru dăunează copiilor decât să-i protejeze”

Membru al Parlamentului European, Patrick Breyer,  raportor alternativ la propunerea legislativă, comentează:

„Adoptarea primului regulament UE privind supravegherea în masă este o zi tristă pentru toți cei care se bazează pe comunicări și sfaturi gratuite și confidențiale, inclusiv victimele abuzului și surse de presă. Regulamentul oferă o lovitură letală confidențialității corespondenței digitale. Este o încălcare generală a barajului de a permite supravegherea fără discriminare a spațiilor private de către corporații – prin această logică totalitară, postarea noastră, smartphone-urile noastre sau dormitoarele noastre ar putea fi, de asemenea, monitorizate, în general. Lansarea unor astfel de aparate de denunțare asupra vieții noastre private este ineficientă, ilegală și iresponsabilă.

Abordarea corectă ar fi, de exemplu, intensificarea investigațiilor sub acoperire asupra lanțurilor de pornografie infantilă și reducerea numărului de rezerve de procesare de ani de zile în căutările și evaluările datelor confiscate.

Pirații planifică acțiuni legale împotriva regulamentului

Planurile UE pentru controlul chat-ului au fost confirmate de încălcarea drepturilor fundamentale de către un fost judecător al Curții Europene de Justiție. Patrick Breyer intenționează să acționeze în justiție împotriva regulamentului și caută victime ale abuzurilor care ar putea depune astfel de reclamații.

Comisia Europeană a anunțat deja un regulament de urmărire pentru a face obligatoriu controlul chat-ului pentru toți furnizorii de mesaje de e-mail și mesagerie. Anterior, serviciile de mesagerie criptate end-to-end sigure, cum ar fi Whatsapp sau Signal, ar fi forțate să instaleze un backdoor. Există o reacție considerabilă împotriva acestor planuri: o consultare publică efectuată de Comisia UE a arătat că 51% dintre toți respondenții se opun controlului chatului pentru furnizorii de mesaje de e-mail și mesagerie. 80% dintre respondenți nu doresc ca controlul chat-ului să fie aplicat mesajelor criptate. Datorită rezistenței, comisarul UE pentru afaceri interne Ylva Johannson a amânat propunerea până în septembrie 2021.  

Mai multe informații despre Chatcontrol:  www.chatcontrol.eu

PE adoptă reguli temporare pentru a detecta abuzul sexual online asupra copiilor, dar ce se va întâmpla în culisele acestei regementări va fi ușor de anticipat. Trăim vremuri în care se invocă salvări cu scopul de a se ridica drepturi și libertăți. Va mai fi cale de eliberare?

Citește și:

Distribuie acest articol Oficial Media
Share