Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Prezentatoarea de radio BBC, Lisa Shaw, a murit după vaccinarea cu AstraZeneca

Prezentatoarea de radio BBC, Lisa Shaw, a murit în spital după ce a dezvoltat cheaguri de sânge în urma vaccinării sale cu AstraZeneca, a spus familia ei, scrie theguardian.com

Tânăra în vârstă de 44 de ani, care era o voce cunoscută la un post de radiodifuziune din nord-estul Angliei și lucrase pentru BBC Radio Newcastle din 2015, a suferit dureri de cap severe la o săptămână după ce a primit vaccinul și s-a îmbolnăvit grav câteva zile mai târziu, au spus rudele într-un comunicat.

Shaw a murit vinerea trecută la infirmeria Royal Victoria din Newcastle, după ce a fost tratata la terapie intensivă pentru cheaguri de sânge și sângerări. Ea a fost înconjurată de familie, se spune în declarație.

Persoanelor sub 40 de ani din Marea Britanie li se oferă o alternativă la vaccinul Oxford / AstraZeneca acolo unde este disponibil, după rapoartele care spun că dezvoltarea de cheaguri de sânge este extrem de rară. Și cu toate astea au existat 309 de cazuri în Marea Britanie din cele 33 de milioane de persoane cărora li s-a administrat vaccinul AstraZeneca.

Citește și:

Femeie de 44 de ani din Grecia a murit după vaccinarea cu AstraZeneca

”M-ai lăsat cu o durere mare in suflet copilul meu drag si scump!” o mamă își plânge copilul de 20 de ani mort la 6 zile după vaccinare

Tragedie în lumea modei: Stephanie Dubois este în comă după vaccinarea cu Astra Zeneca

S-a spus că riscul apariției unui cheag de sânge în urma vaccinării este de aproximativ unul din 100.000 pentru persoanele de 40 de ani, potrivit Agenției de Reglementare a Medicamentelor și Produselor pentru Sănătate din Marea Britanie (MHRA). Riscul de deces în toate grupele de vârstă a fost de aproximativ 1 la un milion.

MHRA a declarat că beneficiile vaccinului continuă să depășească riscurile pentru majoritatea oamenilor. Nu s-a dovedit că vaccinul cauzează cheaguri, dar a spus că legătura devine mai clară.

Un legist va lua în considerare dacă cauza morții prezentatoarei BBC Lisa Shaw ar fi putut fi complicată de faptul că a făcut vaccinul AstraZeneca.

Un certificat interimar al decesului enumeră vaccinul ca fiind unul dintre posibilii factori luați în considerare.

BBC a văzut certificatul provizoriu de deces emis de medicul legist Karen Dilks din Newcastle.

Confirmă că va avea loc o investigație cu privire la moartea doamnei Shaw și enumeră o „complicație a vaccinării cu serul AstraZeneca Covid-19” ca o considerație.

Documentul nu determină cauza morții – care nu va fi emisă până la finalizarea anchetei.

Prezentatorul BBC Radio Newcastle nu era cunoscut ca având probleme de sănătate.

Un tip distinct de cheag de sânge este un efect secundar cunoscut al vaccinului Oxford-AstraZeneca, spune un analist în sănătate.

Acestea sunt numite tromboze ale sinusului venos cerebral (CVST) și ceea ce le face neobișnuite este că oamenii au adesea niveluri scăzute de trombocite (materiile prime ale cheagului) în sânge.

Acestea sunt considerate extrem de rare – au fost raportate 332 de cazuri și 58 de decese raportate – după aproape 35 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca în Marea Britanie.

Dar toată medicina este un echilibru dintre risc și beneficii; iar numărul cheagurilor de sânge a dus deja la o schimbare în campania de vaccinare.

În mod ideal, adulților cu vârsta sub 40 de ani li se va administra un vaccin alternativ, cum ar fi cele dezvoltate de Pfizer sau Moderna, scrie bbc.com

Colegii și ascultătorii i-au adus un omagiu lui Shaw

de când moartea ei a fost anunțată de Alfie Joey la emisiunea de duminică dimineață de la Radio Newcastle.

Într-o declarație publicată de BBC, familia lui Shaw a spus: „Suntem devastați și există un gol rămas în în viața noastră care nu poate fi niciodată umplut. Ne va plăcea mereu și ne va fi dor de ea. A fost o mângâiere uriașă să vedem cât de iubită era de toți cei care o urmăreau și cerem intimitate în acest moment pentru a ne permite să ne întristăm în familie”.

Shaw a lucrat anterior în radio și a câștigat un premiu Sony Gold în 2012 pentru micul dejun pe care l-a găzduit la Real Radio alături de Gary Philipson.

Rik Martin, editorul executiv interimar al BBC Radio Newcastle, a declarat: „Toată lumea de la stație este devastată și se gândește la frumoasa familie a Lisei. Era o colegă de încredere, o prezentatoare strălucită, un prieten minunat și o soție și o mamă iubitoare.

„Îi plăcea să fie la radio și era iubită de publicul nostru. Am pierdut pe cineva special care a însemnat foarte mult pentru mulți oameni „.

sursa: theguardian.com

Citește și:

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin