Raed Arafat: Ar trebui vaccinați încă 5 milioane de români

Dacă România nu continuă vaccinarea anti-COVID, varianta delta a coronavirusului poate deveni un pericol, a atras atenţia secretarul de stat Raed Arafat, duminică, la Antena 3.

„Dacă nu continuăm vaccinarea anti-COVID, e un pericol varianta Delta (tulpina indiană – n.r.).

Nu ar trebui să mai fie niciun motiv ca să apară un val serios la noi”, a spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, duminică, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

În plus, autorităţile de la noi ar trebui să mai vaccineze cel puţin cinci milioane de oameni, a apreciat medicul, care este şi secretar de stat în Ministerul de Interne.

În prezent, avem circa 10 milioane de români nevaccinaţi, adică 60% din populaţie, potrivit calculelor făcute la Antena 3.

Raed Arafat va ramane in istorie cu evacuarea pacientilor operati, cu probleme ortopedice din Spitalul Foisor. Cea mai neagra procedura din timpul pandemiei, cand la miezul noptii oamenii au fost ridicati din paturi alungati care incotro, pentru ca in definitiv sa nu existe niciun caz de covid tratat in acest spital.

„Guvernul spune că pacienții cu probleme ortopedice pot fi rezolvați oriunde și că este total nejustificată condamnarea deciziei de a scoate noaptea din Spitalul Foișor, oameni proaspăt operați. O să răspund acestui mesaj acum. Ce s-a întâmplat înainte de evacuarea pacienților? Ministrul Sănătății a emis două ordine. Primul, în 26 martie, prin care Spitalul Foișor era inclus pe lista unităților sanitare pentru pacienți COVID 19, iar al 2-lea, emis pe 2 aprilie, prin care se modifică anexa cu lista spitalelor COVID, în care Spitalul Foișor nu mai apărea. Mai apoi, vineri, 9 aprilie, Raed Arafat, trimite un ordin avizat de ministrul Sănătății, prin care unitatea medicală este operaționalizată ca să primească pacienți infectați cu noul coronavirus.” a declarat Carmen Holban, deputat de Dambovita. Va reamintim ca nu a existat nicio sectie de tratare a bolnavilor de covid in Spitalul Foisor.

Deputat Carmen Holban: Guvernul minte și manipulează grosolan în interes politic

Raed Arafat și Nelu Tătaru, în atenția DNA. Acuzații de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals în perioada pandemiei

Citește și:

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share