Vânătoarea de români asimptomatici. Control de tip polițienesc care aduce atingere drepturilor și libertăților cetățenești

Membră a Comisiei pentru Sănătate și Familie din cadrul Camerei Deputaților, Carmen Holban trage un semnal de alarmă asupra acțiunii polițienești impusă de Guvernul Orban, pe care o numește ”Vânătoarea de români asimptomatici”.

Carmen Holban Vanatoarea de romani

Deputat Carmen Holban – Vânătoarea de români asimptomatici

”După intrarea în vigoare a legii carantinării şi izolării, guvernul liberal a considerat de cuviinţă să relanseze sezonul amenzilor, întrerupt parţial după starea de urgenţă. De această dată, premierul a dat startul vânătorii de români asimptomatici, care au refuzat internarea ori care s-au externat zilele trecute.

În mod cu totul paradoxal, Orban a dat dispoziţie ca toată baza de date a Ministerului Sănătăţii să fie transmisă către Ministerul Afacerilor Interne, pentru ca poliţiştii să poată identifica persoanele care au refuzat internarea ori au plecat din spital. În acest fel, pacienţii infectaţi cu COVID-19 care fac tratamentul la domiciliu vor fi verificaţi, măsura fiind luată, chipurile, pentru ca Direcţiile de Sănătate Publică să poată decide dacă persoanele respective se vor reinterna în spital sau vor fi tratate în izolare la domiciliu sau în altă locaţie stabilită de ei.

Consider că acest tip de control, desfăşurat sub umbrela unei iluzorii supravegheri medicale în vederea respectării tratamentului şi verificării evoluţiei bolii, este unul de tip poliţienesc, care aduce atingere drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.
În opinia mea, nu era nevoie de implicarea Ministerului Afacerilor Interne în astfel de situaţii care ţin exclusiv de sănătatea publică, deoarece oamenii trebuie verificaţi din punct de vedere medical şi în niciun caz din perspectiva comiterii vreunei infracţiuni. De altfel, nu este pentru prima dată când guvernanţii iniţiază acţiuni la limita legii, dacă ne reamintim avalanşa de amenzi acordate în perioada stării de urgenţă, cele mai multe şi cele mai mari din Europa, cu care Orban şi Iohannis se mândreau zilnic la televizor.
Dragi guvernanţi, luaţi măsuri de prevenţie împotriva îmbolnăvirilor, nu de pedepsire a celor bolnavi!”
Deputat din partea PSD Dâmbovița din 2016, Carmen Holban, fost viceprimar al Municipiului Târgoviște, Cetatea de Scaun a Țării Românești, este o luptătoare pentru drepturile și libertățile cetățenești. În toate intervențiile parlamentare, în interpelările domniei sale de la tribuna Camerei, a venit în sprijinul și apărarea semenilor pe care îi reprezintă cu cinste și empatie. 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share