Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Aurelian Cotinescu, PNL Dâmbovița, mesaj de Ziua Veteranilor de Război

Aurelian Cotinescu, secretar general al PNL Dâmbovița, a transmis un mesaj de Ziua Veteranilor de Război.

Ziua Veteranilor de Război – 29 aprilie, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007

În urma celui de-Al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi (circa 92.000 de militari decedaţi).

De Ziua Veteranilor de Război, în anul 2020, mai erau puţin peste 4 100, toţi trecuţi de vârsta de 90 de ani. Mai sunt alături de noi doar pentru câţiva ani şi această comoară de preţ va dispărea.

Aurelian Cotinescu a marcat această zi printr-o întâlnire cu cel mai vârstnic veteran de razboi din județul Dâmbovița, maior Banu V. Ion, localnic al comunei Glodeni, care a atins onorabilă vârstă de 105 ani. 

29 aprilie este Ziua Veteranilor de Război. O zi în care îi omagiem pe cei care s-au sacrificat pe câmpul de luptă și în teatrele de operații pentru menținerea păcii și libertate. Ei sunt adevărații eroi și le datorăm respect și recunoștință.Am avut onoarea să îl cunosc pe cel mai în vârstă veteran de război din județul Dâmbovița, maior Banu V. Ion, localnic al comunei Glodeni, care a atins onorabilă vârstă de 105 ani. Vă mulțumim pentru tot și vă urăm la mulți ani!”, a transmis Aurelian Cotinescu.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share