Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Aurelian Cotinescu, PNL: Dincolo de luptele politice, trebuie să dezvoltăm orașul!

În cadrul conferinței de presă care a avut loc astăzi, Aurelian Cotinescu, președinte PNL Târgoviște a continuat cu propunerea de a dezvolta cât mai multe proiecte în municipiu. Cel mai recent program adus în atenție de liderul PNL, ”After School în școli” a fost primit cu bucurie de către oameni, însă cu multă critică din partea opozanților politici.

Proiectul se află într-o fază de ”inițiativă”, și a mai fost o dată respins de către Consiliul Local pe motive bugetare. Cu siguranță cel mai mult vor avea de suferit cei care chiar au nevoie de acest program, copii și părinți, iar ”gâlceava” politică, la fel ca de fiecare dată, arată că discuțiile nu sunt unele constructive, ba din contră, este foarte bine să ”moară capra vecinului”. Ne-am bucura ca ideile să abunde, la fel și proiectele, indiferent de cine le inițiază, și dacă tot ne dorim binele comunității în care trăim, să punem umărul cu toții.

Aurelian Cotinescu în sprijinul educației: After school în școli pentru fiecare copil

Aurelian Cotinescu a mai făcut referire și la alte proiecte de actualitate, menite să vină în sprijinul oamenilor. Acesta consideră, din postura de candidat pentru funcția de primar al Municipiului Târgoviște, că trebuie să-și asume și să lupte pentru valorile în care crede: onestitate față de cetățeni, spirit de muncă în folosul cetății și capacitatea de administrare și transformare în cheltuirea banilor publici.

 

Declarații integrale din conferința de presă de astăzi:

”Am urmărit câteva proiecte în ultima perioadă, prin care încercăm să ajutăm oamenii simpli, dar si firmele. În acest sens, am prezentat proiectul de Afterschool, care a primit foarte multe semnale pozitive și oamenii abia așteaptă să fie implementat. Avm convingerea clară că trebuie dus la bun sfârșit.

Proiectul care se adresează tinerilor, mai exact la cununia civilă. Oamenii nu-și doresc să poarte mască în acele momente, și de aceea la nivel național, liberalii au inițiat un proiect prin care cununiile civile se poate face și în afara instituției primăriei. A fost deja promulgat de președinte. Le transmitem tinerilor din Târgoviște că printr-o cerere către primărie, pot să solicite cununia în spațiul liber.

Pentru mediul de afaceri, am venit cu un proiect la nivelul primăriei, prin care ceream anumite scutiri de taxe și impozite pentru firmele afectate de pandemie, care și-au redus activitatea sau au oprit-o complet pe perioada celor două luni. Primarul și-a luat angajamentul că va susține proiectul, apoi în ședința de Consiliu Local, proiectul a venit ca și cum ar fi fost inițiat de primarul Daniel Cristian Stan. Este un lucru foarte urât, este a doua oară când un proiect al nostru este preluat de către primar, însușit, și apoi ni se spune că este un proiect personal al său. Ține de transparență, de bun simț, și din păcate acest lucru nu ne face cinste. Consilierii au venit cu un amendament în care cereau și scutirea de la taxele de restaurant pe perioada celor două luni. Dar proiectul nu a avut sprijinul PSD, iar consilierii noștri s-au abținut de la voturi pentru celelalte puncte.

Este o chestie care ține de responsabilitate. Am încercat să inițiem astfel încât să ajutăm, contează mai puțin cine inițiază, contează finalitatea. Contează să ne ajutăm cu adevărat mediul privat și capitalul local. Dacă nu înțelegem că dincolo de aceste lupte mărunte trebuie să dezvoltăm orașul, atunci avem o problemă. Iar la nivelul administrației locale, transparența este la nivel declarativ, în schimb minciuna, corupția, problemele de tot felul, sunt cele care își au loc în Primăria Târgoviște.

Digitalizarea orașului Târgoviște. Există la nivelul UE o deschidere foarte mare pentru proiecte care țin de digitalizare. Iar în acest moment România are o șansă foarte mare, aceea de a recupera distanța tehnologică, între noi și Vestul Europei. Prin aceste măsuri și prin acești bani, 10 miliarde de Euro, România va intra într-o nouă eră de dezvoltare. Digitalizarea devine prioritară pentru statul român.” a explicat Aurelian Cotinescu, președinte PNL Târgoviște.

PNL Târgoviște, imagini din conferința de presă, 10 iulie 2020:

Aurelian Cotinescu – Două proiecte filantropice demarate pentru târgovișteni

PNL Târgoviște: Bătălia pe care o dăm acum este cea mai mică!

Aurelian Cotinescu candidează pentru funcția de primar al Municipiului Târgoviște

Aurelian Cotinescu, PNL: Ne vom opune oricărei vânzări a patrimoniului Primăriei. Ne-am săturat să vedem cum dispar anumite lucruri!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share