23/09/2021

Carmen Holban, deputat: Panseluțele de la USR-PLUS și-au dat arama pe față! Moțiunea împotriva lui Ghinea

Moțiunea simplă împotriva ministrului investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea, a fost respinsă în plenul Camerei Deputaților, cu 143 de voturi pentru, 171 împotrivă și o abținere în data de 15 iunie 2021.
PSD contestă rezultatul votului, invocând regulamentul Camerei Deputaților în care se arată că moțiunile simple se adoptă cu votul majorității celor prezenți în sală. Liderul deputaţilor social-democrați Alfred Simonis susține că nu ar trebui luate în considerare voturile exprimate online.
Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, susține același lucru, că din punctul lor de vedere, ”moțiunea împotriva ministrului #ZERO Cristian Ghinea a trecut! 139 de parlamentari au votat pentru schimbarea ministrului #ZERO, alți 126 manifestându-și suportul necondiționat pentru cel la mâna căruia se află miliardele care nu-i mai lasă să doarmă noaptea!”
Carmen Holban: Panseluțele de la USR-PLUS și-au dat arama pe față!
„Dacă cineva mai credea că „apostolii dreptății” mai au și altceva în cap decât banii din PNRR, astăzi, în Parlamentul României, s-a văzut cât de hămesiți sunt și cât de mult vor să-și înfigă ghearele în cele 2 miliarde de euro, bani pe care i-au prevăzut pentru consultanța proiectelor prin Planul de Redresare.
Potrivit legii, moțiunea împotriva ministrului #ZERO Cristian Ghinea a trecut! 139 de parlamentari au votat pentru schimbarea ministrului #ZERO, alți 126 manifestându-și suportul necondiționat pentru cel la mâna căruia se află miliardele care nu-i mai lasă să doarmă noaptea!
Ca să nu piardă accesul la sacul cu bani, parlamentarii puterii s-au apucat să adune și voturile de pe tablete, deși o astfel de procedură este valabilă doar în cazul actelor normative. Asta înseamnă că votul de astăzi a fost #fraudat.
Cei care le puteau da o mână de ajutor nu puteau fi decât PNL-iștii. Ce-i drept, liberalii au și stofă în numărarea voturilor: au luat lecții de la fosta lor colegă, Roberta Anastase.
Doar PNL-ul de azi e PDL-ul de ieri!” a scris Carmen Holban, deputat PSD, pe pagina de facebook.
Moţiunea simplă împotriva lui Cristian Ghinea a fost semnată de 82 de deputaţi PSD. PSD a mai depus moţiuni simple în 2021 împotriva miniştrilor Vlad Voiculescu, Claudiu Năsui şi Adrian Oros, dar toate au fost respinse de Parlament.

Potrivit regulamentului, motiunea simpla se aproba cu votul majoritatii deputatilor prezenti.

Procedural, o motiune simpla impotriva unui ministru nu are efect juridic si, chiar daca este adoptata de Parlament, acesta nu este automat demis.

Moțiunea simplă contra lui Ghinea a fost depusă de PSD pe 9 iunie, la Camera Deputaţilor, pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), intitulată „Cristian Ghinea, de la zero la abis!”.

Citește și:

Distribuie acest articol Oficial Media
Share