Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Carmen Holban: Este de neconceput ca pensiile a milioane de români să fie condiționate de o prevedere absurdă

Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, a precizat că demersurile făcute de europarlamentarii Dan Nica și Victor Negrescu s-au încheiat cu succes, astfel că de la Comisia Europeană a fost transmis statelor membre un nou ghid privind modul în care se pot face modificări în PNRR. În cazul de față, pentru România sunt cuprinse obligația de plafonare a pensiilor la 9,4% din PIB și închiderea termocentralelor și a minelor, prevederi care vor putea fi renegociate odată cu lansarea unui nou ghid.
„Acum, ministrul Marcel Boloș are obligația să înceapă, în cel mai scurt timp, negocierile pentru ca astfel România să scape de plafonarea bugetului alocat pensiilor și închiderea termocentralele și a minelor”, a precizat Carmen Holban.

Carmen Holban: Este de neconceput ca pensiile a milioane de români să fie condiționate de o prevedere absurdă

„Insistențele PSD de modificare a PNRR au avut rezultatele așteptate!
 Este de neconceput ca pensiile a milioane de români să fie condiționate de o prevedere absurdă, țara noastră fiind obligată să plafoneze la 9,4% din PIB cheltuielile cu pensiile pentru următorii zeci de ani.
 Tot prin această variantă a PNRR-ului, România este obligată să închidă termocentralele și minele de cărbune, în timp ce alte țări europene folosesc la capacitate maximă astfel de facilități pentru a le oferi cetățenilor lor energie electrică la un preț suportabil. PSD, prin inițiativa europarlamentarilor Dan_Nica și Victor_Negrescu și cu o puternică susținere europeană, a determinat modificarea regulamentului acestui program. În acest sens, Comisia Europeană a transmis statelor membre un nou ghid privind modul în care se pot face modificări în PNRR. Acum, ministrul Marcel Boloș are obligația să înceapă, în cel mai scurt timp, negocierile pentru ca astfel România să scape de plafonarea bugetului alocat pensiilor și închiderea termocentralele și a minelor”, a transmis Carmen Holban pe pagina de facebook.

Context

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, anunța la sfârșitul lunii ianuarie 2023, faptul că la Bruxelles, s-a adoptat un amendament care va permite țărilor să modifice Planul Național de Reziliență și Redresare în funcție de noile realități economice și socio-politice.

„Tocmai am aprobat, în Comisia pentru Bugete din care fac parte, forma finală a acordului interinstituțional privind REPowerEU, prin care vor fi modificate planurile de redresare și reziliență la nivel european pentru a include noi priorități în materie de energie.

În varianta finală a fost inclusă și o formă revizuită a amendamentului meu și al colegului Dan Nica, sprijinit de o largă majoritate din Parlamentul European, prin care România și orice alt stat membru vor putea solicita modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență, prin folosirea articolului 21, dacă dovedesc că actualul context geopolitic și impactul său asupra prețurilor la energie, alimente, materiale de construcție, inflație au afectat direct capacitatea de implementare a măsurilor incluse în plan.„

Citește și:

Carmen Holban: Încurajăm implicarea femeilor în politică. Doar împreună putem schimba lucrurile!

OFSD Dâmbovița alături de pacienții din Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

Carmen Holban: Proiectul de Screening pentru Cancerul de Col Uterin și Tratament Precoce

Carmen Holban: În următorii doi ani PSD își propune dezvoltarea fiecărei regiuni și susținerea populației

Carmen Holban: I-am mulțumit Excelenței Sale, Rahul Shrivastava, Ambasadorul Indiei în România pentru că este un adevărat promotor al schimburilor interculturale

Carmen Holban: Noua Casă continuă și în 2023. Peste 330.000 de români au fost sprijiniți cu acest program

Carmen Holban: Cetățenii trebuie să fie tratați ca parteneri de Ministerul Sănătății

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share