Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Defrișările ilegale și exportul de lemn. România a primit AVERTISMENT de la Comisia Europeană

Deputat Pro România, Oana Vlăducă a vorbit despre una din marile probleme pe care România nu reușește să le oprească de ani de zile, indiferent cine a fost la conducerea țării. Defrișările și exportul de lemn în condiții ilegale, sunt acțiuni pe care guvernanții continuă să le susțină cu acordul ”nevăzut” dintotdeauna. Deși suntem avertizați de către Uniunea Europeană – ”Dacă România nu ia măsuri în termen de o lună, Comisia poate sesiza Curtea de Justiție a Uniunii Europene în legătură cu acest caz”, aleșii noștri se fac partași la jocurile și afacerile de ”secătuire” a națiunii și a unor resurse cu greu regenerabile, și cu efecte dăunătoare pe termen lung pentru viața tuturor.

Declarații integrale din conferința de presă:

”PRO ROMÂNIA a devenit în ultima perioadă un fel de „câine rău” pentru Guvernul PNL, pentru că suntem singura voce care mai are curajul să strige fără rețineri atunci când lucruri revoltătoare se întâmplă. Tăierile ilegale, defrișările necontrolate care au legătură directă cu campaniile de susținere financiară pentru PNL, reprezintă un astfel de subiect. Ne aducem aminte cum premierul Ludovic Orban lua fără nicio jenă apărarea marilor companii străine care tăiau pădurile României afirmând că se derulează „o campanie profund dăunătoare” atunci când se prezintă filmulețe cu zeci și sute de camioane încărcate cu bușteni și plecând din România.
Mai recent, și ministrul Mediului, Costel Alexe, a afirmat că e „o campanie de fake news” atunci când sunt prezentate clipuri cu trenuri încărcate cu lemne părăsind România. Cu alte cuvinte, toți suntem proști și nu vedem ce trebuie.
Doar că domnului Orban îi dau peste mâini realitatea și Comisia Europeană.

REALITATEA: În perioada 1 ianuarie 2020 – 10 aprilie 2020, 566.370,88 de metri cubi de material lemnos au ieşit prin punctele de trecere a frontierei de stat. În aceeaşi perioadă a anului 2019, au ieşit din România 307.345,33 de metri cubi de material lemnos. ADICĂ: exporturile de masă lemnoasă au fost aproape DUBLE în primele 4 luni ale acestui an față de anul trecut.


COMISIA EUROPEANĂ a avertizat, din nou, joi, România din cauza defrișărilor ilegale și a poluării aerului, în cadrul procedurilor de infringement deja lansate. Potrivit unui comunicat al executivului european, Comisia solicită României să combată exploatarea forestieră ilegală și să protejeze mai bine pădurile aflate pe siturile Natura 2000 de pe teritoriul său.

„Comisia îndeamnă insistent România să pună în aplicare în mod corespunzător Regulamentul UE privind lemnul, care interzice producerea și introducerea pe piața UE a produselor obținute din bușteni recoltați în mod ilegal. Autoritățile naționale nu au fost în măsură să verifice efectiv operatorii și să aplice sancțiuni corespunzătoare.
(…)După ce a analizat în detaliu argumentele prezentate de România în urma unei scrisori de punere în întârziere trimise în februarie 2020, Comisia a ajuns la concluzia că problemele de la fața locului nu au fost soluționate. Prin urmare, Comisia emite în prezent un aviz motivat. Dacă România nu ia măsuri în termen de o lună, Comisia poate sesiza Curtea de Justiție a Uniunii Europene în legătură cu acest caz”, avertizează Bruxelles-ul.

I-aș întreba pe domnul Orban sau pe domnul Alexe: și Comisia Europeană duce campanii de fake news? Și Comisia Europeană duce campanii de denigrare la adresa marilor firme străine care defrișează România? Sau avem o problemă uriașă pe care PNL NU VREA să o rezolve pentru că și-ar tăia alimentarea de la un canal important de susținere financiară?

Citește și:

Victorie în Parlament pentru pădurile României!

Criza financiară purtată pe umerii angajaților cu venituri medii și mici

Victor Ponta, candidat pentru primăria municipiului București

Defrișările ilegale și exportul de lemn. România a primit AVERTISMENT de la Comisia Europeană

Adrian Țuțuianu-Programul de relansare econonomică aduce un plus electoral pentru PNL

Cosmin Bozieru: ”Înainte de a și le asuma cineva, ele au fost coordonate de mine”

România parcurge una dintre cele mai profunde crize democratice din ultimii 30 de ani

Centura intereselor de grup- “PIATRA DE MOARĂ A TARGOVIȘTEI”

Proiect legislativ privind anularea amenzilor date pe durata stării de urgență

Cosmin Bozieru: Stadionul Eugen Popescu, 36000 mp irosiți în inima orașului

PRO România inițiază un proiect destinat victimelor violenței domestice

Cosmin Bozieru: ”Trebuie să ne concentrăm pe Zona Metropolitană a Târgoviștei”

Organizația de Tineret PRO România Dâmbovița “PRO FAPTE BUNE”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share