Polițiștii, încurajați să nu mai dea amenzi de la 1 decembrie! Sindicatul Europol pregătește proteste: ”Cât M.A.I. răbdăm?!”
Sindicaliștii din Poliție anunță proteste ale angajaților din MAI, din cauza neaplicării legii salarizării din sectorul bugetar. Aceștia au anunțat încă de acum zile bune că vor ieși în stradă dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate.
În urmă cu o săptămână, sindicaliștii și-au expus doleanțele, una din ele fiind cuprinderea în programul de guvernare și în planul bugetului pentru 2022 a unor prevederi ca ”aplicarea, în integralitate (cu efect retroactiv), a Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, de la 1 ianuarie 2022, respectiv a prevederilor din Anexele VI şi VIII, care privesc personalul din familia ocupaţională Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională”, dar și actualizarea normelor de echipare și de hrană, în conformitate cu ”indicilor preţurilor de consum, stabiliţi de Institutul Naţional de Statistică, şi realităţii economice actuale.”
Aceștia au cerut și acordarea de vouchere de vacanță, dar și indexarea pensiilor militare de stat în raport cu rata inflației, pentru 2019 și 2020.
Din cauza neîmplinirii acestor revendicări, sindicaliștii de la Europol s-au revoltat și spun că ”ne-a ajuns cuțitul la os. Nu mai acceptăm să fim bătaia de joc a Guvernului.”
Aceștia atrag atenția că au fost pionii de luptă ai autorităților în ceea ce privește aplicarea restricțiilor generate de pandemie și că nu vor să mai îndeplinească sarcini peste atribuțiile lor. ”Nu mai acceptăm să fim folosiți pe post de mercenari ai interdicțiilor aplicate în numele “COVIDULUI”. NU mai acceptăm să îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fișa postului. NU mai suntem dispuși să rămânem fraierii sistemului bugetar, în timp ce pentru alte categorii bugetare, Legea salarizării deja se aplică în integralitate”, arată comunicatul Europol.
Oamenii legii mai arată că ”nu vor salarii mărite, ci vor doar plata acelor drepturi prevăzute încă din anul 2017 în Legea salarizării. Din 2007 polițiștii nu au mai avut parte de măriri salariale. Norocul nostru a fost creșterea salariului minim pe economie, pentru că altfel, aveam și acum salariu de 1100 lei, cum era în 2013.”
Polițiștii ar putea să nu mai dea amenzi de la 1 decembrie
Între măsurile de protest pe care le anunță Sindicatul Europol se arată indulgența maximă în raport cu cetățenii ce săvârșesc contravenții. De asemenea, polițiștii vor trebui să refuze orele suplimentare și sarcinile anti-Covid, ce nu se regăsesc în fișa postului.
De asemenea, polițiștii sunt încurajați să participe la protestele ce vor avea loc la jumătatea lunii decembrie.
Oamenii legii spun că aceasta este pentru prima dată când polițiștii protestează în fața unor partide politice care guvernează țara.
Asta se întâmplă deoarece sindicaliștii doresc să le reamintească de faptul ”că Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pe care au votat-o toate partidele, trebuie să fie aplicată fără nicio excepție, de la 1 ianuarie 2022.”
sursa: fanatik.ro
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Cele mai importante știri internaționale ale zilei de 24 iulie 2025
Oameni morți de foame în Gaza. Criza alimentară și umanitară atinge dimensiuni dramatice
Prima „nuntă” gay din România, organizată cu fast la Cluj-Napoca: un eveniment controversat
Taxiurile zburătoare vor fi printre blocuri cât de curând – De când veți zbura între hotel și plajă, între casă și serviciu
Avem datoria de a apăra România când guvernul devine agresorul cetățeanului
Val de căldură sufocantă: Nopți tropicale și aer irespirabil începând de luni
SPIRITUALITATE
Grăsimea abdominală și cauzele emoționale. Medicina Tradițională Chineză
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
Cum să-ți alegi produse potrivite pentru regenerarea părului
All-on-4 vs. All-on-6 – Ce alegi când vrei o dantură completă și stabilă?
România are, în premieră, o Strategie Națională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare și Cerebrovasculare 2025–2030
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Un pas important pentru turismul durabil în România
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
Ți se potrivește o nuntă pe plajă în Halkidiki? Află de aici ce presupune mai exact și cum poți avea și tu parte de un eveniment de vis