Carmen Holban: Toate categoriile sociale au nevoie de sprijinul nostru, mai ales acum în vremuri de criză!

Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, a transmis un mesaj pe pagina de social media în urma ultimelor măsuri luate de coaliția de guvernare.

Astfel, premierul Nicolae Ciucă, președintele PSD, Marcel Ciolacu, și liderul UDMR, Kelemen Hunor, au stabilit luni seară, 21 noiembrie, în cadrul unei ședințe care a durat peste două ore şi în care au discutat despre pensii, ajutoarele sociale oferite persoanelor vulnerabile, bugetul de stat pe 2023 și facturile la energie, că pensiile vor crește cu 12,5% de la 1 ianuarie 2023. 

Carmen Holban: Toate categoriile sociale au nevoie de sprijinul nostru, mai ales acum în vremuri de criză!

„Solidaritatea cu cei care au nevoie de ajutor este un semn al responsabilității și al unei reale înțelegeri a nevoilor românilor. Echitatea socială promovată de PSD are strictă legătură cu nevoile oamenilor, iar o țară responsabilă susține categoriile sociale vulnerabile!
Tocmai de aceea, PSD a făcut toate demersurile necesare și i-a convins pe partenerii de guvernare să adopte soluțiile prezentate în cadrul coaliției de guvernare.
𝐀𝐬̦𝐚𝐝𝐚𝐫, 𝐝𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚̆ 𝐢𝐧𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧𝐭̦𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐏𝐒𝐃, 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝟏 𝐢𝐚𝐧𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑, 𝐯𝐨𝐫 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐚 𝐢̂𝐧 𝐯𝐢𝐠𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐮𝐫𝐦𝐚̆𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐦𝐚̆𝐬𝐮𝐫𝐢:
 𝐓𝐨𝐚𝐭𝐞 p𝐞𝐧𝐬𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐜𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞 𝐜𝐮 𝐮𝐧 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐧𝐭 𝐝𝐞 𝟏𝟐,𝟓 %.
 Totodată, vom continua acordarea unui sprijin țintit pentru pensionarii cu pensii sub 3.000 lei astfel:
  •  1.000 de lei până în 1.500 de lei;
  •  800 de lei până în 2.000 de lei;
  •  600 de lei până în 3.000 de lei.
Oficial Media / Carmen Holban: Toate categoriile sociale au nevoie de sprijinul nostru, mai ales acum în vremuri de criză!
Oficial Media / Carmen Holban: Toate categoriile sociale au nevoie de sprijinul nostru, mai ales acum în vremuri de criză!
𝐀𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧 𝐯𝐚 𝐟𝐢 𝐢̂𝐦𝐩𝐚̆𝐫𝐭̦𝐢𝐭 𝐢̂𝐧 𝐝𝐨𝐮𝐚̆ 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬̦𝐞 𝐩𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐜𝐮𝐫𝐬𝐮𝐥 𝐚𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟑.
  •  Pe tot parcursul anului viitor, o dată la 2 luni, românii cu venituri de până la 1.700 de lei vor primi carduri sociale în valoare de 250 de lei.
  •  De asemenea, pensionarii cu pensii de până la 2.000 de lei vor primi un sprijin de 1.400 de lei în două tranșe semestriale ca ajutor pentru plata facturilor la energie.
  • Tot de la 1 ianuarie, alocațiile se vor indexa cu rata inflației.
  • Salariul minim va crește la 3.000 lei. Din această sumă, pentru a veni în sprijinul salariaților și al angajatorilor, 200 lei vor fi scutiți de taxele datorate către stat.
  • Persoanele cu handicap vor primi a 13-a indemnizație.
  • De asemenea, indemnizațiile pentru veteranii și văduvele de război vor fi actualizate cu rata inflației, începând cu 2018, de când au fost înghețate (o creștere de aproximativ 30 la sută)”, a precizat Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share