Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Cum arată „noul normal” după relaxarea restricțiilor? În unele state se simte viața

Germania, Italia,Belgia, Spania, Austria, Grecia, Slovenia, Croația  se relaxează începând de luni. Deja oamenii nu mai au răbdare. Video

Germania va redeschide locurile de joacă, muzeele şi bisericile începând de luni, după ce, la sfârșitul lunii aprilie au fost redeschise unele magazine cu o suprafață mai mică de 800 de metri. De asemenea, și școlile din unele landuri se vor redeschide treptat tot cu data de 4 mai.

Cancelarul german a avertizat că Germania a realizat până acum doar un succes fragil împotriva epidemiei. Amintind că nu există încă un vaccin împotriva noului coronavirus, ea le-a cerut compatrioţilor săi să dovedească în continuare prudenţă extremă.

Italia va renunţa de luni la o serie de măsuri împotriva noului coronavirus. Italienii vor putea ieși din case să facă sport în apropierea zonei în care locuiesc. De asemenea, parcurile și grădinile se vor redeschide luni, iar localnicii își pot vizita rudele aflate în aceeași regiune. Şcolile se vor redeschide în septembrie, iar restaurantele şi barurile își vor aștepta clienții abia din luna iunie, potrivit DW.com.

Profetiile stiintifice despre societatea post-coronavirus. Adevaratul scenariu in cinci etape

“Aş vrea să pot spune: să redeschidem totul. Imediat. Începem mâine dimineaţă … Însă o astfel de decizie ar fi iresponsabilă. Ar face să crească într-un mod necontrolat curba contagiunilor şi ar anula toate eforturile pe care le-am făcut până acum”, a scris premierul italian Giuseppe Conte, într-o postare pe Facebook. “Trebuie să acţionăm pe baza unui plan naţional, care să ţină totuşi cont de particularităţile teritoriale” a adăugat şeful guvernului italian.

Începând de luni, în Belgia, vor începe să circule mai multe mijloace de transport în comun, iar purtarea măştilor de protecţie în transportul în comun de către persoane cu vârste peste 12 ani devine obligatorie. Tot din 4 mai, se vor ridica și restricțiile privind administrarea tratamentelor neesențiale în spitale, iar magazinele de textile și croitoriile se vor redeschide pentru a putea confecționa măști de protecție, scrie Sky News.

Prim-ministrul Pedro Sánchez a declarat că Insulele Baleare și Canare vor fi primele care vor ridica măsurile restrictive începând cu 4 mai, iar în restul Spaniei, începând cu 11 mai.

Alergători, ciclişti şi surferi au ieşit sâmbătă dimineaţa devreme din locuinţele lor, în întreaga Spanie, pentru a face mişcare, după ce guvernul a început să relaxeze restricţiile impuse pentru combaterea coronavirusului şi le-a permis adulţilor să iasă din case pentru prima dată în şapte săptămâni.

De asemenea, purtatul măştii va deveni obligatoriu în mijloacele de transport public din Spania începând de luni pentru a se evita o relansare a contagiunilor cu coronavirus.

Austria a intrat deja într-o nouă etapă a relaxării restricțiilor. Au fost redeschise magazinele mari, saloanele de înfrumusețare și terenurile de sport. Totodată, austriecilor le este permis să se întrunească în grupuri de până la zece persoane, cu recomandarea păstrării distanței de cel puțin un metru, potrivit DW. Austria a înregistrat până acum peste 15.500 de infectări și aproape 600 de decese provocate de COVID-19.


#Manipulare, frică: s-au scurs informații devastatoare și în Europa! Sebastian Kurz surprins când sugerează să să se utilizeze frica- citește aici!#

Pe 4 mai, în Slovenia se vor redeschide saloanele de înfrumusețare. Purtarea măștilor devine obligatorie în interior, în spațiile publice. Autoritățile urmează să stabilească când se vor redeschide școlile, hotelurile, barurile și restaurantele, potrivit Sky News.

Grecii vor putea ieși din case începând cu data de 4 mai, a anunțat premierul Kyriakos Mitsotakis, potrivit New York Times. Aceștia nu mai sunt obligați să trimită mesaje cu text la 13033, un număr creat de guvern pentru a monitoriza fiecare cetăţean în perioada de izolare, şi să se reunească în grupuri de până la 10 persoane.

Tot de luni va fi posibilă și deschiderea mai întâi a magazinelor mici, a saloanelor de coafură şi a frizeriilor, iar angajaţii atât din sectorul public cât şi cel privat vor începe ziua de lucru decalat, la ore diferite, pentru a se evita aglomeraţiile în transportul public, potrivit Agerpres.

Bisericile vor fi deschise pentru rugăciunea individuală din 4 mai, dar vor fi interzise slujbele cu public până la 17 mai când vor putea fi reluate liturghiile, cu respectarea însă strictă a normelor sanitare.

Secretar de Stat din Ministerul Sănătății:

Horațiu Moldovan despre decesele COVID-19: „80% ar fi murit oricum”

Croaţia începe de luni, 4 mai, a doua fază a relaxării carantinei. Sistemul sanitar public şi privat îşi poate relua activitatea normală, cu unele excepţii. Saloanele de înrumuseţare şi frizeriile se pot redeschide şi ele, iar de lunea viitoare, se vor redeschide mall-urile, grădiniţele şi şcolile, iar oamenii se pot aduna în grupuri mai mari de 10 persoane, desigur, cu respectarea măsurilor de distanţare socială.

Premierul ungar Viktor Orban a anunțat duminică modificări ale restricțiilor impuse de epidemie, potrivit jurnalistului Digi24 Balazs Barabas. La Budapesta și în împrejurimi rămân în vigoare restricțiile ieșirii în public.

Duminică, în provincie intră în vigoare noi reglementări:
– magazinele pot deschide fără orar limitat
– se pot redeschide terasele și grădinile restaurantelor și cafenelelor
– se va permite accesul în ștrandurile în aer liber
– în magazine și în transportul în comun se va menține obligatoriu distanță de 1,5 metri între persoane, iar purtarea măștilor de protecție sau acoperirea în alt mod a feței devine obligatorie.

Joi guvernul de la Budapesta a anunțat că toate manifestările cu un public de peste 500 de persoane vor fi interzise până pe 15 august. Între timp, purtătorul de cuvânt al Executivului a precizat că interdicția e valabilă și pentru cele sub 500 de persoane.

Dictatura politico-medicală are o spoială de știință – Dr. Vasile Astărăstoae: video


Secretar de Stat din Ministerul Sănătății:

Horațiu Moldovan despre decesele COVID-19: „80% ar fi murit oricum”


Exclusiv- ULTIMA ORĂ -Cel mai important editorial al acestor vremuri:

Distrugerea bisericii și a libertății de conștiință – Fenomenul Pitești-Stanford I


Prima victoria împotriva abuzurilor la care a fost supus poporul: Curtea Constituțională a decis azi că amenzile sunt neconstituționale


Planul unor minți bolnave:

Medic american afirmă pe un post TV că totul este o escrocherie


Manipulare frauduloasă a cauzei deceselor:

Epidemiolog renumit către Angela Merkel: ”numărul deceselor Covid este fals”

Citește și:

Noua Declarație a Drepturilor Omului. Nu vreau pașaport ca să-mi sărut copilul!

Criza actuală între o boală a trupului sau invenția unor minți bolnave:

Dr. Rashid Buttar afirmații devastatoare despre situația actuală: ”Fauci a ajutat la crearea Covid 19”

O sinteză completă a pierderii libertăților, poate cea mai gravă din istorie:

O erodare a libertăților nemaivăzută de la Al Doilea Război Mondial

Europa fierbe:

Proteste sâmbătă în Germania:“Libertatea nu e totul, dar totul fara libertate e nimic”

Suedia a reușit fără izolare. Experimentul dă semne că merge


Virusul se stinge singur. În câteva zile ne reluăm viața socială, declară imunologul Le Foche


Distribuie acest articol Oficial Media
Share