A curs cu avertismente din partea medicilor din România privind utilizarea Ivermectine, un medicament de uz veterinar, pentru tratarea coronavirusului. Dacă ieri Colegiul Medicilor și Colegiul Medicilor Veterninari anunțau că folosirea Ivermectinei poate avea efecte secundare grave, astăzi, după ce Slovacia a aprobat medicamentul, acesta a devenit brusc unul bun, care nu mai produce reacții adverse grave, scrie stiripesurse.ro.
”E o decizie logică ce s-a întâmplat în Slovacia. S-a făcut un pas important şi în România în acest sens. Comisiile de specialitate din Ministerul Sănătăţii l-au avizat favorabil pentru a fi folosit uman în studiile clinice şi urmează să vină cu avizul şi Agenţia Naţională a Medicamentului. Dacă este sigur va putea fi folosit ulterior. În Europa era folosit ca deparazitar.
Sunt şanse mari ca acest medicament să fie folosit şi la noi pentru tratarea COVID. Vorbim de un efect antiviral. Medicamentele antivirale au ca rol împiedicarea virusului de a intra în celule umane. Va împiedica îmbolnăvirea. Poate fi folosit şi în cazurile grave. Eficienţa maximă este atunci când e luată încă de la primele simptome. Nu ştiu dacă vorbim de zile până la aprobarea pentru tratarea COVID. Probabil va fi un interval scurt dacă lucrurile se vor mişca la nivel european”, a explicat Adrian Marinescu.
Specialistul a declarat că există „date bune” despre medicamentul care are puține efecte adverse, dar a subliniat faptul că un medicament nu folosit înainte să fie aprobat.
„Trebuie să avem un pic de răbdare. El nu ar trebui să se găsească fără prescripţie medicală. Toţi ne dorim ca acest medicament să fie eficient, sigur şi ieftin”, a mai susținut medicul.
Și alți specialiști în domeniul Sănătății și-au exprimat opinia vizavi de utilizarea Ivermectinei. Alexandru Rafila a spus că nu ar avea o problemă cu folosirea „medicamentului minune” pentru tratarea pacienţilor cu Covid, dacă Ivermectina ar fi autorizată de autorităţile medicale, dar deocamdată nu este cazul.
„Eu nu m-am poziționat împotriva utilizării, ci am fost pentru utilizarea aprobată. Intr-adevar, în Europa este utilizat în medicina veterinară și, în medicina umană pentru parazitoze interne și cutanate. Eu ieri am avut o discuție cu domnul Alexie și s-a contrazis de mai multe ori. A spus că în SUA a fost aprobat și că de luni de zile face tratament, fără ca FDA să-l fi aprobat. Mă întreb cum îl administrează.
În România nu este autorizat decât ca unguent la om, în rest e doar în farmaciile veterinare. Chiar dacă ar fi bun pentru utilizare la om, din moment ce nu e autorizat, nu poate fi prescris la om”, a spus Rafila.
Dr. Virgil Musta, Şeful secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara a explicat, miercuri, în direct la România TV, că acest medicament antiparatizitar pentru uz uman a fost testat numai în studii clinice, motiv pentru care nu a fost inclus în protocoalele naţionale de tratare a bolnavilor infectaţi cu COVID-19.
„Este un medicament antiparazitar folosit ca indicaţie în mai multe afecţiuni parazitare şi care în studii clinice a arătat că există o anumite eficacitate a acestui în formele uşoare şi medii de boală, reducând multiplicare virusului, dar atât CDC, cât şi OMS acceptă utilizarea acestui medicament doar în studii clinice şi nu este trecut în protocoalele naţionale acceptate”, a afirmat Virgil Musta.
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Marea Britanie vrea să mute în România zeci de migranți blocați pe o insulă secretă a Regatului Unit și a SUA
Trei femei au delapidat circa 4.000.000 de lei de la Teatrul Bulandra din București
Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la New York după ce pilotul a murit în timpul zborului
Diana Șoșoacă este scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale. CCR i-a respins candidatura la Președinția României
Piperea: 1500 de lire au primit părinții pentru a-și testa copiii cu vaccinul Moderna
Polițiștii criminaliști au descins din nou la Spitalul Pantelimon. Au fost ridicate toate telefoanele mobile ale medicilor de la ATI
LIFE STYLE
Întrebări pe care să le adresezi copilului tău în loc de ”Cum a fost la școală?”
Bărbații amabili și carismatici în public, agresivi si duri cu familia
Când corpul ne vorbește prin durere sau diverse afecțiuni ne trimite mesaje din subconștient
Psiholog: Nu ai o voce şi nu eşti auzită sau văzută pentru că încerci să rămâi ”fetiță bună”
Atracțiile intime fulgerătoare au la bază foarte multe traume
DESTINATII
Ziua națională a gestronomiei și vinului românesc
Peştera Ialomiţei trece la programul de iarnă din 1 octombrie 2024
România și-a stabilit strategia pentru dezvoltarea turismului
30 de elevi premianți ai Școlii Niculești au participat la o tabără de educație turistică montană pe Valea Ialomiței
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Ai un somn agitat în ultima vreme? Află acum ce poți face pentru a dormi relaxat
Cum s-a vindecat de cancer o femeie din Cluj-Napoca. Tratamentul care i-a salvat viața
”Depistează.Tratează.Vindecă. Învinge cancerul de sân, pas cu pas!”
”Împreună putem găsi soluții și promova bune practici, astfel încât bătrânețea să fie frumoasă!”
La sfârșitul anului 2020, existau 7,8 milioane de femei în viață care au fost diagnosticate cu cancer la sân
36% din tinerii cu vârste cuprinse între 13 și 28 de ani au avut simptome de depresie, în anul 2022
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Concert Regal cartabil- România are nevoie de artă!
Marea Britanie vrea să mute în România zeci de migranți blocați pe o insulă secretă a Regatului Unit și a SUA
Trei femei au delapidat circa 4.000.000 de lei de la Teatrul Bulandra din București