Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Suntem sănătoși și trebuie să ne dați drumul sau Incheiati-i tirania, au fost mesajele a mii de oameni

Sute de oameni – probabil peste 1.000 – s-au înghesuit vineri în jurul Capitolului de Stat din California pentru a protesta împotriva ordonanțelor de distanțare socială a guvernului Gavin Newsom, pe fondul unei pandemii care a ucis până acum peste 2.000 de californieni. ”Incheiati-i tirania”, referire la Newsom.

mesajele a mii de oameni

Fără nici măcar o mască, protestatarii l-au numit pe Newsom un tiran și și-au arătat sprijinul pentru președintele Trump. Dar, în ciuda susținerii distanțării sociale a preşedintelui, cei mai mulți l-au absolvit rapid de furia lor pentru condițiile actuale din Golden State.

Mesajele a mii de oameni

“Faptul că nu s-a permis ieşirea de 1 mai este vina guvernatorului, nu a lui”, a spus Susan Dorothy. „Dumnezeu este în spatele lui Trump”.

Demonstrația a fost neautorizată și nu a fost permisă de politie pe strazile din California, însă ofițerii nu au dispersat protestatarii decât după-amiaza târziu, când momentele tensionate au dus la o serie de arestări. O femeie care s-a identificat doar ca Michelle și-a exprimat indignarea deoarece mai mulți ofițeri de patrulă din California i-au legat încheieturile cu legături din plastic.

„Ne-am întrunit în mod pașnic și acum sunt arestată”, a spus ea în timp ce fiica ei, în vârstă de 14 ani, stătea lângă ea, separată de ceilalți membri ai familiei. Tânăra a fugit pe lângă linia de ofițeri în echipați tactic cu bastonele afară, într-o mulţime de protestatari, căutându-și sora.

Azi 3 Mai: Înaltul reprezentant al Uniunii Europene, Josep Borrell – Epidemia a fost folosită pentru a se restricționa presa

Mitingul de la Capitoliu şi-a dat startul tocmai în timp ce Newsom își ţinea şedinţa zilnică, la câteva blocuri distanța. Întrebat despre protestul de la clădirea încă închisă, Newsom a spus că susține dreptul la acțiune civică și a promis anunțuri cu privire la modificările ordinelor de restricție în zilele următoare.

„Cred în libertatea de exprimare”, a spus el. „Și le mulțumesc pentru exprimarea lor liberă.”

În timp ce Newsom vorbea, Susan West stătea fluturând un steag pe trapa deschisă a unui SUV auriu aflat în blocaj în fața Capitoliului. Alături de cei care se aflau pe jos, alte sute au înconjurat clădirea în mașini cu plăcuțe de înmatriculare acoperite cu bandă adezivă, și cu claxoanele urlând și clopotele sunând. În mijlocul zgomotului și al sunetelor, a strigat un mesaj pentru guvernatorul Gavin Newsom.

„Suntem sănătoși și trebuie să ne dați drumul”, a strigat ea.

Deasupra, un avion survola, având legat un banner cu fotografia lui Newsom și un slogan care spunea: „Încheiați-i tirania”.

Citește și:

Dr. Buttar: ”nimeni nu a putut arăta măcar un singur deces determinat de acest virus conform metodologiei adecvate”

Leigh Dundas, o avocată din California de Sud implicată în protestele anterioare, s-a așezat într-o barcă parcată pe stradă, scandând împotriva închiderii plajei din Orange County, printr-un sistem audio, în timp ce ceilalţi protestatari scandau „libertate”.

Medic american afirmă pe un post TV că totul este o escrocherie

„Polițiștii îi împing înapoi pe protestatari de pe treptele casei noastre -Capitoliul-”, a țipat ea în timp ce ofițerii de patrulă de la autostradă au început să îndepărteze protestatarii de scările Capitoliului în jurul orei 13:30. “Libertate!”, a strigat ea și mulțimea s-a alăturat cântului.”Ceea ce se întâmplă în acest moment este neconstituțional … și nu sunt de acord.”, a spus ea mai târziu.

Conform zilei de vineri, pandemia COVID-19 a îmbolnăvit peste 50.000 de oameni și a ucis mai mult de 2.050 în California.

Printre activiștii politici s-au numărat câțiva proprietari de întreprinderi mici, care nu sunt disidenți politici și se confruntă cu pierderi financiare zdrobitoare.

Mike Owen conduce Crystal Basin Cellars, o cramă din El Dorado. Owen a spus că a avut noroc, deoarece vânzările de alcool au fost considerate un serviciu esențial.

„A trebuit să ne mișcăm și facem tone de livrari și transporturi”, a declarat acesta. Cu toate acestea, a trecut de la 20 de angajați la aproximativ patru și este frustrat că cei pe care i-a concediat nu au reușit să obțină până acum ajutor de șomaj. „Acesta este punctul în care oamenii din fericire au anumite rezerve, familiile”, a spus el. Dar consideră că izolarea se referă mai mult la politică decât la siguranța publică. „Toți participăm chiar acum la candidatura pentru pereşedinţie a lui Gavin Newsom”, a spus el. „Conflictul îl va avantaja.”

Jim, un alt proprietar de afacere mică, care a cerut ca numele său de familie să nu fie utilizat, conduce o companie de case în suburbia Sacramento din Roseville. Această perioadă a anului este de obicei ocupată pentru cei 300 de jumperi și 13 angajați, dar izolarea l-a distrus din punct de vedere financiar.

„Toate școlile, petrecerile mele de absolvire, zilele de teren, au dispărut. Deodată.”, a spus el. „Nu știu ce să fac.”.Jim a spus că i-a luat 10 ani să construiască compania, începând din garajul său. În câteva săptămâni de la lovirea virusului, oamenii au început să anuleze rezervările.

„Nu am restituit niciodată atâţia bani”, a spus el. „Am intrat în insolvență”. Și-a concediat toți lucrătorii, cu excepția unuia. Dar angajatul obișnuia să facă mai mult de 1.000 de dolari pe săptămână. Acum „probabil 140 de dolari. Adică, doar resturi. ” Jim a spus că nu a fost niciodată la un miting înaintea evenimentului similar de săptămâna trecută de la Capitoliu și, spre deosebire de mulţi pictaţi în culori patriotice, a purtat un tricou polo negru cu sigla companiei sale. În timp ce stătea cu ochii pe poliție și protestatari cu fața în jos, maxilarul i s-a strâns de emoție.

„Am închis țara pentru o răceală”, a spus el. „Ar trebui să mă opresc din vorbit.”

Sursa: Los Angeles Times, Traducere-Interpretare: Lorena Iordache, Editare: Cristi Iordache, Sursa video: Fox News

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share