Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Titus Corlățean: Se impune o DEMISIE de onoare în cazul ministrului Energiei!

Titus Corlățean, senator PSD, a publicat un mesaj pe pagina de facebook prin care susține demersul minerilor din Valea Jiului și cere Guvernului ”să asculte revendicările oamenilor care muncesc în subteran și care nu mai au cu ce să-și hrănească femeile și copiii și să le plătească cât mai rapid drepturile. Chiar și de frică, pentru că de empatie cu cei mulți nu poate fi vorba la peneliști și neomarxiști”.

Liderul PSD a mai spus că se impune o demisie de onoare a ministrului Energiei, Virgil Popescu, dacă acesta are așa ceva, dar a subliniat și faptul că în Valea Jiului au fost prezenți și liderii social-democrați, ”fără să facă valuri ca alții sau altele.”

Declarații pe larg:

”Se împlinesc 6 zile de când minerii din Valea Jiului protestează pentru că nu și-au mai primit salariile și, de aproape un an, sporurile și bonurile de masă

Nici Primul ministru Cîțu, nici ministrul Energiei Virgil Popescu nu și-au deranjat costumele elegante să vină în Vale să discute cu oamenii. Cu atât mai puțin cu cei 80 de mineri aflați în grevă și care s-au izolat în subteran la mina Lupeni.. Scuzați, a fost acum câteva zile Prefectul de Hunedoara, pentru a-și face o fotografie larg zâmbitoare în subteran, pe care prefer să nu vi-o arăt..

In schimb, colegii mei social-democrați au fost acolo pentru a fi alături de oameni și a discuta cu ei, fără să facă valuri ca alții sau ca altele. Și pentru a propune unele soluții. Mulțumesc colegilor Laurențiu Nistor, Presedintele Consiliului Județean Hunedoara, colegilor din Parlament Natalia Intotero, lui Cristi Resmeriță, Viorel Salan și Toma Ilie, între alții.

Mai ales că Laurențiu Nistor, după ce a convocat ieri la prânz Consiliul Județean, la care au participat numai parlamentarii PSD (ceilalți nu au fost prea interesați..), a lansat din nou propunerea preluării la CJ a Termocentralei de la Mintia, care oferă în mod normal căldură pentru 3000 de familii din Deva, instituții etc. Termocentrala este în prezent blocată din lipsă de cărbune, iar oamenii îngheață de frig la Deva, în timp ce primarul PNL al municipiului îi ocărăște pe mineri. Atâta poate domnia sa..

Soluția colegului Nistor e curajoasă, dar posibilă, însoțită de un plan care există deja pentru accesarea fondurilor europene pentru retehnologizare. Pentru asta va merge la București să discute cu guvernanții, în speranța că poate aceștia vor înțelege.. Oricum, e doar o parte a problemei, cea mai importantă ține însă de Guvern, care a preferat să cheme liderii de sindicat la București.

E mai bine să discuți cu ortacii din birourile confortabile din ministere decât să-ti deplasezi șezutul în Vale, nu-i așa?

Sper ca Guvernul să asculte revendicările oamenilor care muncesc în subteran și care nu mai au cu ce să-și hrănească femeile și copiii și să le plătească cât mai rapid drepturile..Chiar și de frică, pentru că de empatie cu cei mulți nu poate fi vorba la peneliști și neomarxiști..

Oricum, măcar o demisie de onoare, dacă există așa ceva, s-ar impune cel puțin în cazul ministrului Energiei!

Solidaritate!”

Citește și:

Se pregătește al doilea Tribunal Nuremberg – cel mai mare proces din toate timpurile

Carmen Holban: Faptul că au murit 19 oameni după incendiul de la Institutul „Matei Balș” pare a fi o banalitate pentru Vlad Voiculescu

Educația, un domeniu în care „performanță” este cuvântul de ordine

”Doamne, o să spun ceva ce poate o să vă îngrozească!” Un interviu cu Dr. Adina Alberts despre fața ascunsă a ”pandemiei”

MERKEL: Pandemia nu se va încheia până când nu vor fi vaccinaţi toţi oamenii din lume!

România protestelor… minerii vor să intre în GREVA FOAMEI și amenință că vin la BUCUREȘTI

Corneliu Ștefan a fost numit vicepreședinte al PSD la nivel național

Deputat Carmen Holban: România este o țară a cărei guvernare este scăpată de sub control

Instantanee cu portrete de … mineri

România protestelor… minerii vor să intre în GREVA FOAMEI și amenință că vin la BUCUREȘTI

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share