Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Instantanee cu portrete de … mineri

Rețelele sociale sunt pline de mesaje de susținere pentru minerii care se află în subteran. Minerii sunt o specie pe cale de dispariție în România.

Până la urmă, salariul de miner nu-i colosal și nici n-au fost vreodată. Gândiți-vă că banii vin de la stat și cu toții știm cât de darnic e statul român. Minele se închid rând pe rând,  nu se mai fac investiții, oamenii rămân fără loc de muncă și Valea Jiului rămâne tristă și plină de pensionari.

https://youtu.be/EriKm9Q7tpI

”Cinste ție, tati! Numai noi, familia ta știm prin ce ai trecut si prin ce treci. Timp de 26 de ani ai muncit cu greu sa ai grija de noi, ai luptat pentru un trai mai bun, ai muncit cinstit. In fiecare zi in care plecai la munca, nu știam daca te vei mai intoarce acasa la noi. Așteptam momentul cand trebuia sa te intorci cu sufletul la gura. De fiecare data cand era sunata mami ca esti accidentat si esti la spital, simțeam ca se rupe pământul sub noi. Ai lucrat in condiții mizere, pe bani puțini, dar cu toate astea ai rezistat pentru noi si reziști in continuare in perioada asta grea, in care tu si restul minerilor sunteti batjocoriți si luați in derâdere de asa ziși “superiori”, care intotdeauna vor fi INFERIORI in fața mea!!! MANDRA CA SUNT COPIL DE MINER! Te iubim si suntem alaturi de tine! #PANALACAPAT”

” În mină e cam ca și atunci când închizi ochii.” Asta îmi spunea tata când îl întrebam cum e în mină. Niciodată nu am putut să-mi imaginez cu adevărat ce e acolo. Chiar așa beznă să fie? E un fel de iad, doar că mai ai niște colegi ortaci,  cu care mai faci o glumă să-ți mai treacă timpul” scrie și Andrela. 

”Așa arată un părinte care luptă pentru drepturile lui și ale colegilor lui,si lupta pentru familie.Tot respectul pentru tatăl meu si pentru toti minerii care nu se dau bătuți si inca protestează în subteran in conditii mizere !Rusine primarului de la Deva care a spus că ei nu scot cat cărbune ar trebui sa scoată,si se plânge că nu mai e căldură în deva din cauza minerilor .RUSINE ! Nu se investește în mină ,normal ca nu o sa scoată cat cărbune vrea primarul de la Deva, pentru ca el nu stie in ce conditii lucrează minerii si pe un salariu de nimic !! un scurt mesaj pentru tata: iti multumesc pentru tot efortul si munca depusă în mai mult de 20 de ani de mina ! te iubesc si fii tare! Dumnezeu are grija de tine mereu cand mergi la munca si sunt sigur ca va avea si acum” menționează și Cory…

”Tu ești printre cei mai tineri angajați ai minei Lupeni ,de aproape un an . Îmi amintesc foarte bine când mi-ai spus că vrei să te angajezi la mină,cu cât entuziasm îmi povesteai despre asta … în fiecare zi când ajungeai de la șut îmi spuneai cum ți-a fost ziua ,ce ai învățat nou ,rareori îmi spuneai de câte ori te-ai accidentat , cât ești de obosit ,sau ce te doare . Multă lume a încercat să te descurajeze , sa-ti spună “Ce prostie ai putut face copile ,du-te în altă țară fă-ți un viitor” și ăsta e doar un exemplu descurajator …Dar tu, dragule…nu te-ai plâns niciodată , ai ignorat gurile rele și ai mers mai departe. Ai vrut să duci mineritul mai departe ,dar nu ține de tine din păcate . Nu-i pasă conducerii CEH cât vă pasă vouă,minerilor! Ei prin voi își umple conturile ,dar vouă nu îs în stare să vă ofere salariul ăla mizer … Rușine să le fie! Sunt niste nenorociți fără scrupule !! Ei au adus mina în stadiul ăsta ,sunt niste incompetenți care nu au habar cum să administreze minele ,ei nu mai știu cum să profite de pe ele!Ce v-au cerut oamenii ăștia?? Și-au cerut dreptul …salariul lor , bonurile de masă , banii de transport . În așa stadiu i-ați adus!? Să își strige banii pe străzi , să se blocheze subteran pentru dreptul lor? Nu e drept ! Voi să stați cu banii în buzunar nepăsători langa familie ,iar ei săracii să tragă de ei să mai reziste până vă gândiți voi să le dați dreptul? Puneți-vă în locul lor măcar o secundă!Puneți-vă în locul familiei lor , sunt distruși! Ați pus minele la pământ… Rușine să vă fie! Cât despre tine dragul meu ,suntem mândri de tine! Mihaila Andrei Deyu”

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share