Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

România protestelor… minerii vor să intre în GREVA FOAMEI și amenință că vin la BUCUREȘTI

Mineri, polițisti, pensionari, fermieri  și alte categorii sociale au transformat România, în ultimele zile, într-o țară a protestelor.

Asistăm la un fenomen social care a răbufnit pe fondul incertitudinii faptului că, categoriile sociale menționate mai sus, își văd în pericol veniturile, care să le asigure traiul zilnic.  Neplata salariilor,  anunțul recalculării pensiilor, tăierea sporurilor și  a  altor drepturi, nu fac decât să adâncească revolta socială, care poate degenera oricând, într-o  miscare  socială, de proporții, care nu mai poate fi împiedicată. 

Acum, unii dintre minerii care protestează în subteranul Minei Lupeni din Valea Jiului au transmis, duminică seara, că sunt dispuşi să intre în greva foamei, în cazul în care revendicările lor nu vor fi soluţionate prin negocierile dintre liderii sindicali şi administraţia Complexului Energetic Hunedoara (CEH), programate să se desfăşoare astăzi  la Ministerul Energiei şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale. Minerilor li s-au alăturat populația, colegii lor din Gorj și alte confederații sindicale, organizații guvernamentale și reprezentanți ai bisericii. Mulți au adus ajutoare, alimente, alții au pornit în  marș prin muncipiul Lupeni pentru că așa au cerut cei aproximativ 80 de mineri rămași în subteran.

 

 

” Am discutat  cu colegii mei care se află în subteran  și mi-au  transmis că cel puțin zece dintre cei sunt dispuși să intre  în greva foamei, de azi, dacă revendicările lor nu vor  fi rezolvate. Oamenii cer plata inegrală a salariilor pe luna ianuarie și restanțele la tichetele de masă și transport, acestea fiind întâlziate de zece luni de zile” a ținut să transmită Alin Sîn, președintele executiv al Sindicatului Muntele.

Premierul Florin Cîțu, după declarația de astăzi, îi amenință pe mineri că:  ”  NU VOI PERMITE O NOUĂ MINERIADĂ, NU ÎN MANDATUL MEU DE PREMIER”.

Această declarație i-a înfuriat deja de locuitorii VĂII JIULUI. Minerii amenință acum că vin spre București….

Nici că se putea o declarație mai lipsită de inspirație din partea unui asemenea  premier,  și  să ne ferească Dumnezeu de o nouă mineriadă, pentru că, minerii sunt doar o mică parte a românilor nemulțumiți de această guvernare.

Cum ne îndepărtează Guvernarea PNL-USR de Uniunea Europeană???:

– nu mai respectăm niciun criteriu pentru aderarea la euro;

– Planul Național de Redresare și Reziliență a fost respins de Uniunea Europeană;

– nu am reușit să atragem bani pentru Valea Jiului prin Fondul pentru o Tranziție Justă;

– nu au folosit banii europeni disponibili pentru gestionarea crizei Covid-19 și au alocat cea mai mică sumă de bani din buget pentru redresare;

– au fost ultra-politizate funcțiile publice: directori de școli, prefecți și mai nou vor și secretarii de la primării;

– nu au fost consultați adecvat partenerii sociali în procesul de elaborare al PNRR;

– au atacat sistematic Curtea Constituțională și Avocatul Poporului;

– avem un număr record de proceduri de infringement și riscuri de penalități;

– rețelele de migranți care traversează România arată că nu mai suntem capabili să protejăm frontierele externe ale UE;

– au adoptat ordonanțe de urgență în domeniul justiției, în ciuda referendumului votat în acest sens, și nu au ascultat punctul de vedere al magistraților;

– au întârziat nepermis legea bugetului;

– au lăsat timp de aproape 1 an, circa 1 milion de copii fără acces la educație deși existau soluții europene;

– au impus un premier împotriva rezultatelor alegerilor parlamentare și cutumelor politice democratice;

– au lăsat lucrătorii români fără protecție, suspendând activitatea autorităților care se ocupă de inspecția muncii și semnând acorduri bilaterale dincolo de legislația europeană.

 SE CERE DEMISIA GUVERNULUI…. 

Daniel Ionașcu, Președinte Executiv al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), cere demisia Guvernului și a celor responsabili, dacă salariile minerilor din Valea Jiului nu vor fi plătite în decursul a 48 de ore.

„Mă interesează un lucru: O țară care nu este guvernată de regulile esențiale ale bunului simț, în mod cert se transformă într-o anarhie a lipsei de bun simț în care fiecare va dori să se căpătuiască cum știe în mod propriu. Spun că, atâta timp cât un politician indiferent din ce partid este și ce culoare politică are atâta timp cât a înțeles să se pună în slujba poporului său este important să înțeleagă nevoile oamenilor.

Nu există nevoie mai mare la un om decât aceea de a mânca el, copiii, soția și cei apropiați lui. Un miner din Valea Jiului nu are altă sursă de venit decât  salariul din minerit pe care îl primește din partea statului. Acest Guvern este culpabil în opinia mea, nu pentru faptul că nu dă bani acum fiindcă nu are de unde să dea ci prin faptul că a băgat țara aceasta într-o situație care putea fi soluționată într-o altă manieră. A băgat în colaps țara,  pentru că  oamenii care au muncit  atâta timp nu au putut fi plătiți. Am anunțat cu luni de zile în urmă că ar putea urma o situație de foamete în România. Nu vreau să dramatizez, dar vreau să spun un lucru: dacă oamenii au fost angajați la stat, dacă oamenii au lucrat, trebuiesc plătiți!

Dacă Guvernul, domnul Cîțu și cei responsabili nu pot și nu știu să-i plătească, batjocura la adresa copiilor a acestor oameni care nu au nicio vina este culpabilă pentru Ministerele de Resort și Guvern în genere, motiv pentru care dacă pot să o rezolve foarte repede, să o rezolve, dacă nu în numele Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) și personal cer demisia Guvernului și a celor responsabili. În numele Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), în contextul în care situația aceasta nu se va dezamorsa în următoarele 48 de ore, noi partidul dar și personal, vom avea un demers și acesta va însemna de la prezență până la procese care să atragă responsabilitatea factorilor care trebuie să plătească printr-o decizie judecătorească. Această decizie trebuie pusă în executare și în mod evident să arătăm și să demascăm public incompetența unor oameni  care pur și simplu calcă peste sufletele, dar mai cu seamă,  calcă peste ceea ce înseamnă dreptul omului de a fi plătit pentru munca lui!”, a transmis umanistul Daniel Ionașcu.

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share