Zugravul Jumară, specialist în tulpina Omicron

”Jurma, care nu este medic, dar este prezentat ca medic la cele mai multe televiziuni și site-uri de știri, trâmbița, la începutul săptămânii trecute, că până pe 2 ianuarie, tulpina Omicron va defila în România. Însă, INSP îi dă cu ”datele în cap” așa-zisului medic.

Săptămâna trecută au fost confirmate 67 de cazuri de infectare cu varianta Omicron a SARS-CoV-2, arată raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). Totuşi, susţin specialiştii, „în acest moment nu există evidenţe de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a variantei Omicron”, scrie Cristi Șelaru pentru Știripesurse.ro.

Potrivit datelor publicate, marţi, de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP, până în 2 ianuarie 2022 au fost raportate la INSP-CNSCBT 8.086 secvenţieri, din care 195 în săptămâna 52 (27 decembrie – 2 ianuarie).

Cele 195 secvenţieri din săptămâna 52 au fost raportate de INCDMM Cantacuzino (90) şi INBI „Prof. Dr. Matei Balş” (105).

Astfel, au fost confirmate 7.480 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care: Alpha – 1.722, Beta – 11, Gamma – 23, Delta – 5632, Omicron – 92.

Zugravul Jumară, specialist în tulpina Omicron

Mutația Omicron va fi dominantă până la finalul săptămânii -referire la perioada dinaintea Revelionului- în România, „cu toate eforturile autorităților de a cosmetiza situația”, spune Octavian Jurma -care nu știe nici el ce este și nici altcineva-. Prognoza acestuia vine în condițiile în care s-au identificat doar 38 de cazuri de pacienți români infectați cu Omicron.

„Dacă includem și cazurile de luni în calcul, ponderea Omicron este deja de 25% în România și va fi mai mult că sigur dominantă (pondere peste 50%) până la finalul săptămânii, cu toate eforturile autorităților de a cosmetiza situația. Tot duminică a fost ultima zi de scădere a incidenței naționale și de luni ne aflăm într-un platou ușor ascendent. În acest context petrecerile de Revelion cu număr mare de persoane și deschiderea școlilor rămân cei mai importanți factori de risc în perioada următoare”

Citește și:

Pandemia a împins aproape 100 de milioane de oameni în sărăcie

Am trăit și raiul și iadul. Acum am renunțat la tot ce nu îmi cere universul

Horațiu Rădulescu: Afacerile pandemizatului vaccinist Bogdan Chirieac

Decizie instanță: Interzicerea accesului persoanelor care au test negativ este discriminatorie

Avocat Elena Radu: Certificatul verde este un instrument politic, nu sanitar, care are ca scop numai anularea drepturilor si libertăților fundamentale

Ne putem repara dacă vom folosi ingredientul Magic

Wolfgang Kubicki: Organele statului au devenit actori manipulatori ai crizei pandemice

Directorul OMS spune că vaccinurile de rapel sunt folosite pentru a ucide copii – Video

Șase semne care ne arată că ”salvarea” ucide. Virusul care a smintit lumea

Distribuie acest articol Oficial Media
Share