Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Decizie instanță: Interzicerea accesului persoanelor care au test negativ este discriminatorie

O instanță bucureșteană a decis că interzicerea accesului persoanelor în mall-uri, săli de sport sau alte instituții, dacă prezintă un test negativ, este discriminatorie.

Magistrații au decis că toți românii care prezintă un test negativ să aibă aceleași drepturi ca vaccinații sau cei trecuți prin boală.

Din decizia instanței rezultă că, unde până acum accesul era permis doar cu certificat verde, care atesta vaccinarea, sau trecerea prin boală, acum se va putea intra doar cu un test negativ RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, sau unul antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore.

Dacă decizia va fi confirmată la Înalta Curte, înseamnă că românii vor putea intra în mall-uri, magazine comerciale nealimentare, săli de fitness, sau vor putea participa la diferite evenimente, și dacă prezintă un test negativ recent, nu doar cu certificatul verde.

Avocatul Adrian Cuculis, a explicat la Antena 3, că această decizie va impacta viitoarele hotărâri ale Guvernului, pentru că îi pune explicit, în vedere, Executivului, să nu vină cu elemente de discriminare.

Decizia Curții obligă Guvernul, dacă dorește să prelungească starea de alertă, să aibă în vedere această situație cu testele PCR și să nu mai vină cu elemente discriminatorii.

Este prima dată când o instanță dă indicații Guvernului pentru viitoarele HG-uri. Decizia aceasta s-ar putea să strice planurile Guvernului și campania de vaccinare. Acea campanie de vaccinare comercială – pentru că foarte mulți s-au vaccinat nu pentru că au crezut neapărat, ci pentru a avea accesul în tot felul de instituții.

Vaccinarea propriu-zisă nu oprește transmisiunea virusului, ci doar că vei face o formă mai ușoară, dar nu-l asigură pe cel de lângă tine că nu va lua virusul de la tine. Asta ar trebui să fie optica, de-acum înainte.Este o decizie extraordinară, fabuloasă și conține două premiere, într-o singură decizie a instanței de judecată”, a explicat avocatul Adrian Cuculis.

În ceea ce privește proiectele de lege care urmăresc să impună certificatul verde la locul de muncă, avocatul explică faptul că această lege creează premisele pentru  a fi declarate neconstituționale de către Curtea Constituțională. În opinia lui Adrian Cuculis, legile din România pun responsabilitatea finanțării testării angajaților în seama angajatorilor și de acest lucru trebuie ținut cont.

„Decizia Curții obligă Guvernul, dacă dorește să prelungească starea de alertă, să aibă în vedere această situație cu testele PCR și să nu mai vină cu elemente discriminatorii.

Este prima dată când o instanță dă indicații Guvernului pentru viitoarele HG-uri. Decizia aceasta s-ar putea să strice planurile Guvernului și campania de vaccinare. Acea campanie de vaccinare comercială – pentru că foarte mulți s-au vaccinat nu pentru că au crezut neapărat, ci pentru a avea accesul în tot felul de instituții.

Vaccinarea propriu-zisă nu oprește transmisiunea virusului, ci doar că vei face o formă mai ușoară, dar nu-l asigură pe cel de lângă tine că nu va lua virusul de la tine. Asta ar trebui să fie optica, de-acum înainte. Este o decizie extraordinară, fabuloasă și conține două premiere, într-o singură decizie a instanței de judecată”, a explicat avocatul Adrian Cuculis, la Antena 3.

Instanţa a motivat decizia prin necesitatea respectării principiului nediscriminării pe criterii de vaccinare sau trecere prin boală”, a concluzionat avocatul.

Afirmațiile avocatului vin în contextul în care inițiatorul unuia dintre proiectele de lege privind instituirea certificatului verde la locul de muncă, președintele PNL Florin Cîțu, a admis că rolul acestui act este a de forța oamenii să se vaccineze.

rtnews.ro

Citește și:

Pandemia a împins aproape 100 de milioane de oameni în sărăcie

Avocat Elena Radu: Certificatul verde este un instrument politic, nu sanitar, care are ca scop numai anularea drepturilor si libertăților fundamentale

Wolfgang Kubicki: Organele statului au devenit actori manipulatori ai crizei pandemice

Radiografia completă a celei mai mari înșelătorii din istorie. Fereastra Overton și Diafragma lui Biderman

Radiografia descreieraților. ”O lume nouă plină de mici tirani, retardați emoțional și birocrați îmbuibați.” Dan Pavel.

Spitalele Groazei. Acuzații extrem de grave: „Omoară oamenii pe capete, așa au ordin, să îi lase să moară în chinuri”

Protestatari cretini nu creștini, spune Radu Tudor de la Antena3. Medicul Răzvan Constantinescu l-a numit ”oligofren”

Raed Arafat este cercetat PENAL de DNA pentru ABUZ! Prejudiciu de peste 3,5 milioane de euro

Dr. Monica Pop: Raed Arafat anunţă prin televiziuni „lucruri care nu sunt conforme cu realitatea”

Raed Arafat și Nelu Tătaru, în atenția DNA. Acuzații de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals în perioada pandemiei

Arafat ”stat în stat” are 34.000 angajați la ISU, mai mulți decât armata Ungariei

Comisia Europeană recomandă evitarea expresiei „Perioada Crăciunului” și înlocuirea ei cu „Perioada vacanțelor”

Începe vânătoarea de oameni? OMS anunță că trebuie căutate persoanele nevaccinate

Exclusiv – Cele mai citite Știri

Oamenii realizează că iau parte la o înșelătorie. Trebuie să încetăm să acceptăm propria noastră înrobire, declară David Icke într-un interviu

Inventatorii de boli, Jorg Blech: Orice om sănătos e un posibil pacient, cu condiția să fie făcut să creadă că e bolnav

Dr. Roger Hodkinson, specialist canadian: ”C19 este cea mai mare farsă perpetuată vreodată unui public credul”

Edward Snowden: Guvernele se folosesc de COVID-19 pentru a ne „monitoriza așa cum nu au mai făcut-o niciodată”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share