Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

100 de femei din Romania pot beneficia de proteze mamare externe in cadrul campaniei „100 de zambete” a Asociatiei Moving On Breast Cancer

In luna martie se da startul campaniei anuale organizate de Asociatia Moving On Breast Cancer, iar anul acesta „100 de zambete” faciliteaza accesul femeilor care se confrunta cu efectele secundare ale diagnosticului de cancer de san la 100 de proteze mamare externe gratuite. Astfel, in perioada 1 – 31 martie, femeile care au trecut printr-o operatie de mastectomie ca urmare a diagnosticului de cancer de san si care aleg sa nu apeleze la reconstructie, pot beneficia de proteze in cadrul campaniei sustinute de Grupul CEZ in Romania.

Conform Institutului National de Sanatate Publica, cancerul este a doua cauza de mortalitate la nivel global, iar cancerul de san este principala cauza de deces prin cancer la femei, cu aproximativ 95.000 decese in 2020, ce reprezinta 17% din totalul deceselor provocate de aceasta boala.

„Proteza mamara este recomandata femeilor care aleg sa nu apeleze la reconstructia de san in urma operatiei de mastectomie, iar folosirea unei proteze mamare externe poate ajuta la imbunatatirea imaginii si a increderii de sine, fara o interventie chirurgicala de reconstructie a sanului.

Unul dintre efectele adverse ale mastectomiei este impactul negativ pe care il are pierderea sanului asupra psihicului. Pentru o femeie care este nevoita sa treaca prin interventia chirurgicala in care tesutul mamar este indepartat pentru a trata sau a preveni cancerul de san, efectele emotionale si impactul acestei proceduri asupra vietii personale pot fi devastatoare. Cele mai multe femei au nevoie de aceste proteze atat din punct de vedere estetic, cat si anatomic, inclusiv pentru corectarea posturii coloanei”, spune Mihaela Ciotea, Presedinte al Asociatiei Moving On Breast Cancer.

Desi protezele mamare sunt decontate de CNAS, reinnoirea lor se poate face doar o data la trei ani si in functie de fondurile disponibile. Sunt cazuri frecvente in care protezele nu isi pastreaza structura si calitatea initiala pe durata celor trei ani, asa ca multe femei ajung sa solicite sprijinul organizatiilor care ofera sustinere in urma  diagnosticului cu cancer de san, cum este si Moving On Breast Cancer. Din 2018, ONG-ul si-a dedicat activitatea cresterii calitatii vietii femeilor vulnerabile in fata cancerului de san din Romania. Dincolo de campaniile de educatie si preventie, desfasurate in parteneriat cu mai multe companii din Romania, asociatia ofera sustinere femeilor diagnosticate cu cancer de san. intr-o comunitate in care sa aiba parte de intelegere si sprijin pentru a trece prin intregul proces de vindecare. Asociatia ofera si acces la consiliere psihologica si peruci, dar cele mai solicitate produse sunt protezele mamare.

„Doar acele femei care au trecut printr-o astfel de interventie chirurgicala stiu ce impact poate avea un astfel de gest asupra stimei de sine si asupra procesului de recuperare fizica, dar mai ales asupra recuperarii psiho-emotionale. Multumim partenerului care a facut posibila aceasta campanie, Grupul CEZ in Romania, pentru ca a ales ca in aceasta primavara sa impacteze vietile a o suta de femei care au trecut printr-o operatie de mastectomie si care au mare nevoie de proteze mamare externe”, mai adauga Mihaela Ciotea.

Moving On Breast Cancer este o organizatie non-profit dedicata sustinerii femeilor afectate de cancerul de san prin intermediul comunitatii si al prieteniei.
In cadrul serviciilor caritabile derulate, ONG-ul ofera peruci, proteze mamare, sedinte de psihoterapie si vouchere cu discounturi oferite de firmele din comunitate femeilor care se confrunta cu probleme financiare, din momentul primirii diagnosticului si pe perioada recuperarii.

Detaliile suplimentare despre proiectele Asociatiei Moving On Breast Cancer pot fi obtinute de pe pagina web: https://movingon.ro/ sau la numarul de telefon 0729.146276 (Mihaela Ciotea).

Distribuie acest articol Oficial Media
Share