Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Ultimul weekend al simfoniei dintre artă și tehnologie, la Cazarma U

Luni, 7 august 2023, Digital Culture Space – parte a Spotlight Heritage Timișoara din Cazarma U – își închide porțile. Ultimele acorduri ale simfoniei dintre artă și tehnologie se scriu în acest weekend, când toți cei care mai doresc să exploreze poveștile Timișoarei, cultura și istoria orașului, ghidați de tehnologiile de realitate augmentată, sunt așteptați la tururi gratuite. Programul zilelor dintre 4 și 6 august este cuprins între orele 16:00 – 20:00.
”Experiența noastră, a Spotlight Heritage Timișoara, în spațiul Cazarma U – Digital Culture Space, integrat în proiectul după Sculptură/Sculptură după a fost unică, o simfonie între artă și tehnologie, în care patrimoniul a fost adus în contemporan, prin tehnologiile digitale pentru a spune povești unice prin artefacte inovatoare. Spectacolul „Patrimoniul sub reflectoare – un salt în libertate”a fost un moment emoționant care a adus la viață istoria recentă a orașului în curtea Cazarmei U. Ne-am bucurat că aplicațiile au fost utilizate de multe oficialități și mii de vizitatori din diverse țări, de sute de copii și tineri, care au descoperit orașul, dar și a tehnologiilor digitale de mare actualitate. Personal, mulțumesc Fundației Triade, partenerul nostru, pentru deschiderea arătată, voluntarilor studenți ai UPT și mediatorilor culturali care au fost puntea de legătură, mai ales în weekend, dintre digital și uman” – Diana Andone, director Centrul e-Learning (CeL) al Universității Politehnica Timișoara și coordonator proiect Patrimoniul sub reflectoare Timișoara.
Spotlight Heritage Timișoara/Patrimoniul sub reflectoare este o inițiativă culturală digitală a
Universității Politehnica Timișoara realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului,
parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii. Proiect cultural co-
finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, Consiliul Județean Timiș, Ministerul
Culturii, EEA and Norway Grants.
Cazarma U – Digital Culture Space este parte a Spotlight Heritage Timișoara și a Festivalul Internațional de Cultură Digitală și Patrimoniu. Spațiul imersiv, în acest format se va închide, o nouă expoziție a Universității Politehnica Timișoara, care celebrează 100 de ani de Campus UPT, urmând a fi inaugurată în curând.

Proiectul după SCULPTURĂ/SCULPTURĂ după face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Inside Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii și este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, prin Programul TimCultura 2023.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share