Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie a.c.

Autoritatea Electorală Permanentă aduce la cunoștința opiniei publice și celor interesați,  că perioada electorală a alegerilor locale din acest an va începe cel mai târziu în 29 iulie, iar în 2 august va fi constituit Biroul Electoral Central, dacă data alegerilor locale va fi stabilită de Parlament la 27 septembrie.

Campania electorală va începe în data de 28 august și se va încheia în ziua de sâmbătă care precede data alegerilor – adică 26 septembrie, ora 7,00, precizează AEP.

„Având în vedere adoptarea de către Senatul României a propunerii legislative privind stabilirea datei alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020 prin care se propune data de duminică, 27 septembrie 2020, ca dată a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, Autoritatea Electorală Permanentă informează că perioada electorală aferentă alegerilor locale din acest an va începe cel mai târziu la data de 29 iulie 2020, urmând ca la data de 2 august 2020 să fie constituit Biroul Electoral Central”, a precizat AEP într-un comunicat  remis presei.

Birourile electorale de circumscripție vor fi constituite pe 8 august, dată de la care vor putea fi înregistrate alianțele electorale și vor putea fi depuse candidaturile.  Alianțele electorale se vor înregistra până cel mai târziu la data de 11 august la biroul electoral de circumscripție județeană sau la biroul electoral de circumscripție al municipiului București.

AEP atrage atenția că Legea nr. 84/2020 prevede reducerea la jumătate a numărului minim de susținători necesar pentru depunerea candidaturilor, iar partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale și candidații independenți vor prezenta câte o singură listă de susținători pentru candidaturile la consiliul local și funcția de primar din aceeași circumscripție electorală, respectiv pentru candidaturile la consiliul județean și președintele consiliului județean din aceeași circumscripție electorală. Modelul orientativ al listei susținătorilor care va fi folosit la alegerile locale din acest an a fost publicat marți pe pagina web a Autorității Electorale Permanente. Perioada de depunere a candidaturilor se va încheia la data de 18 august, birourile electorale de circumscripție urmând să constate rămânerea definitivă a acestora în 24 august. Senatul a adoptat marți propunerea legislativă privind stabilirea datei alegerilor locale la 27 septembrie 2020.

 

https://www.roaep.ro/legislatie/wp-content/uploads/2020/07/HAEP-Metodologie-candidaturi-locale-.pdf

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share