Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ana Maria Ducuță: Sărbătorile nu sunt scuza pentru a îndura o formă sau alta de abuz

Ana Maria Ducuță: Prognoza Meteo-Emoțională pentru luna Decembrie
Pot să apară stări de “Toată lumea e cu familia de Crăciun, îl voi suna și eu pe vărul Gigel care era să mă omoare de trei ori, să nu fiu singur.”
Starea se ameliorează cu încredere în sine administrată în timpul anului preventiv, și identificarea cauzelor pentru care simți nevoia să îți umpli viața și casa cu oameni care ți-au demonstrat că pot veni acasă la tine ca la ei acasă, dar nu și invers.
Sărbătorile nu sunt o scuză pentru a renunța la tot progresul emoțional din restul anului și a ne face de cap cu oamenii toxici care ne-au arătat în repetate rânduri care este potențialul lor de distrugere al vieții noastre.
Sărbătorile nu sunt scuza pentru a îndura o formă sau alta de abuz: formula este “să fim mai buni” nu ” să fim cine nu suntem ca să părem mai buni”.
Pot să apară stări de “Ce-am făcut tot anul?” Care se contracarează cu “Fac astăzi ce consider că mi-ar fi plăcut să fac și ce nu am apucat, sunt împăcat cu asta”. Viața este doar acum, în prezent, o zi de conștientizare poate însemna mai mult decât o viață de iresponsabilitate emoțională.
Pot să apară stări de “Unde facem sărbătorile, ce poze punem?Care se ameliorează instant cu banala conştientizare că nu au intrat zilele în sac (deși vine Moș Crăciun) și că starea ta emoțională contează cu adevărat, nu locația unde te afli. Fiecare persoană are un stil de viață diferit, sunt oameni care fac o petrecere acasă, singuri, cu un ceai și cartea preferată și alți oameni care se bucură să fie înconjurați de prieteni. Sunt persoane care nu au starea fizică, mentală, emoțională să petreacă, care au de rezolvat și vindecat lucruri hotărâtoare pentru viața lor, și atunci singurul loc unde trebuie să ajungă de Sărbători este propriul suflet.

Ana Maria Ducuță: Sărbătorile trebuie să aibă loc acolo unde e bine și sigur pentru corpul, sufletul și mintea ta, lângă oamenii potriviți, sau fără niciun om nepotrivit

Pot să apară stări de “Ia să iau agenda la rând să vedem cine e divorțat sau singur, că acasă la ai mei cu cine merg?” Care se ameliorează cu o doză de respect și iubire față de sine suficient cât să nu te tratezi ca pe ceva fără viață care trebuie să aparțină cuiva pentru a dobândi o identitate. Cine nu a putut să fie lângă tine în restul zilelor din an, nu va putea să devină o companie potrivită de Sărbători, pentru că și tu și el sunteți cine ați fost tot timpul, iar motivele incompatibilității voastre de orice fel, sunt tot acolo.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">