Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Atenţie la metodele de înşelăciune prin telefon!

pacaliti-prin-sms-o-suta-de-persoane-inselate-prin-mesaje-pe-telefoanele-mobile-video-77886Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa informează cetăţenii:

În ziua de 21 februarie a.c., poliţiştii târgovişteni au fost sesizaţi de o femeie, de 29 de ani, din localitate, cu privire la faptul că a fost înşelată de o persoană necunoscută cu suma de 476 de lei. 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că partea vătămată a fost contactată telefonic de un bărbat, care s-a recomandat a fi reprezentantul unei companii de telefonie mobilă.

Bărbatul i-a comunicat părţii vătămate că va fi recompensată pentru fidelitatea sa cu o sumă de bani, un telefon mobil şi un televizor, însă pentru a intra în posesia premiilor trebuie să cumpere patru cartele reîncărcabile şi să îi comunice codurile de reîncărcare.

Femeia a urmat indicaţiile primite, ulterior dându-şi seama că a fost înşelată.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru identificarea autorilor, precum şi pentru recuperarea prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale acestor infracțiuni, poliţiştii recomandă cetăţenilor să manifeste maximă prudenţă în cazul în care primesc un astfel de telefon şi să nu dea curs respectivelor solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

Simpla utilizare a unui furnizor de servicii (de telefonie sau televiziune) nu presupune înscrierea automată la un concurs, fără consimţământul abonatului obţinut în prealabil. Este cât se poate de clar că, dacă nu v-aţi înscris la un concurs, în nici un caz nu puteţi fi desemnat câştigător.

Nu achitaţi niciodată în avans sume de bani pentru ridicarea unor premii. Plata impozitelor sau a altor taxe se realizează numai după încasarea premiilor.

Apelaţi numărul unic de urgenţă 112 şi reclamaţi aceste tentative de înşelăciune, acest demers fiind de natură a ajuta poliţia la identificarea infractorilor.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">