Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Au trecut sărbătorile, deci să înceapă “răzbelul” cu profesorii

Despre monitorizarea video…
Au trecut sărbătorile, deci să înceapă “răzbelul”.
Împotriva cui?
Cum a cui?
A profesorilor…

Ziua și atacul la profesori

Vorbeam de dimineață cu niște prieteni și le spuneam că nu înțeleg de ce această isterie și acest val de ură acum la început de an. Bănuiam că este pentru abaterea atenției de la ceva, dar nu intuisem de la ce anume. Am aflat. A început anul cu înghețarea salariilor, creșteri de prețuri, iar gestionarea pandemiei este la fel de dezastruoasă ca și până acum. Astea trebuie justificate, acoperite cumva.
Au început să atace profesorii, că dom’ne nu fac nimic și primesc o căciulă de bani. Stați liniștiți că urmează și alți bugetari. Nu toți, desigur. “Specialii” (adică privilegiații cu venituri nesimțite) vor scăpa. Mizeria a început după publicarea rezultatelor PISA din 2019 și ține. Vinovați: profesorii. Nimeni altcineva. Soluția? Monitorizare video.

Monitorizarea video, soluție pentru problemele  din sistemul românesc de învățământ?

Sunt de acord!
Nu cred că va duce la o mai mare disciplină, nu cred că va crește promovabilitatea la diferitele examene naționale. Dar dacă asta îi liniștește pe îngrijorații de serviciu, să fie!
Aceiași îngrijorați care vor monitorizare s-au ofuscat când cineva a propus monitorizarea tuturor furnizorilor de servicii. De ce oare? Cu ce este mai presus un funcționar de la o primărie decât un profesor? Eu profesor de ce să nu știu cum își îndeplinește sarcinile de serviciu oricare alt bugetar sau nebugetar care îmi influențează viața, sănătatea, siguranța mea sau a copiilor mei?
Acum avem camerele pe noi. Pe casele noastre, pe familiile noastre. Pentru că, dacă deschiderea camerei la elevi este opțională, profesorii nu au această posibilitate. S-au îmbunătățit cu ceva condițiile din școlile românești cu asta? Personal nu cred și sunt sigură că toată lumea vede asta. Poate că înainte de camere ar trebui mijloace didactice moderne și în conformitate cu nevoile și așteptările copiilor. Dar știți ce?

Să fie camere!

Așa o să vadă părinții ce fac copiii lor,

vor vedea că nu am timp să merg la baie decât când vine colega la schimb,

o să vadă că beau cafeaua timp de 5 ore pentru că nu am pauză nici măcar un minut,

o să vadă cum iau în brațe 16 măsuțe de 2-3 ori pe zi pentru a le așeza potrivit fiecărui moment al zilei,

o să mă vadă ridicând covoarele, așezând saltele, bănci (chiar și acum pe pandemie)… pentru a putea face activitățile de educație fizică sau care au nevoie de mișcare,

o să mă audă spunând povești sau dând explicații în timp ce distribui materiale la pictură sau activități practice,

o să vadă ce deși am normă didactică de 25 de ore pe săptămână stau uneori 10 ore pe zi în grupă,

o să vadă că aduc laptopul personal când am nevoie de mijloace moderne de predare pentru că, fraiera de mine, vreau să țin pasul cu noile tehnologii,

o să mă vadă cățărându-mă pe sus pentru a crea un mediu educațional cât mai util și plăcut pentru copii,

o să vadă cum mă tăvălesc pe jos jucându-mă cu copiii lor,

o să îi audă spunându-mi „mama” și „te iubesc”.
Să fie camere!!!
P.S. Îmi reînnoiesc stocul de cosmetice și măști ca să dau bine la cameră
Distribuie acest articol Oficial Media
Share