Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

AUR’A de la Ocna de Fier

În cursul lunii iunie, la Ocna de Fier, în judeţul Caraş Severin s-a deschis o fabrică de apă minerală, la iniţiativa a trei afacerişti bănăţeni, cu investiții în energie, turism și servicii medicale. Apa AUR’A, are un PH ridicat și conținut de aur și argint, şi este destinată în principiu exportului fiind distribuită cu preponderenţă în hoteluri și restaurante.

Investiția face parte dintr-un proiect de 5 milioane de euro, prima etapă, incluzând lucrările de proiectare, documentele, analizele, avizele, autorizaţiile, hala de producţie, linia de îmbuteliere, realizarea branding-ului, dar și construcția efectivă şi amenajările, care au fost gata în luna februarie a acestui an.

Fabrica a început să producă în luna iunie și are o capacitate de 2 milioane de sticle pe lună. Aproximativ 80% din producție se exportă și există deja contracte de distribuţie pentru Germania, Cehia, Slovacia, Belgia, Austria, dar și pentru mai multe țări din Asia, printre care și China. În România, apa va ajunge la distribuitori din zona HoReCa.

Ca parametri de calitate şi proprietăți, AUR’A depășește toate apele aflate pe piața românească, chiar şi pe cele ale unor mari grupuri internaţionale. În termeni de calitate a produsului se poate compara cu oricare apă din zona premium şi de lux din lume.

„Ne poziţionăm ca o apă de top, respectăm un standard, oferim un produs corect şi de o calitate extraordinară, plecăm pe un drum greu, dar avem încredere că facem ceea ce trebuie. Numele este o combinaţie : <<aur>> – aur pe care îl conţine apa şi <<a>> de la argint, de asemenea un element prezent în această apă. Cele două îi dau practic valenţele care o fac atât de specială”, a declarat Horațiu Rada, unul dintre investitori.

Sticla este realizată de Vetropack – unul dintre cei mai importanti producători de ambalaje de sticlă din Europa – în fabrica din Slovacia (au 8 unităţi de producţie în Europa – Elveția , Austria, Republica Cehă, Slovacia, Croația, Ucraina și Italia). Apa va fi comercializată în două tipuri de sticle, de 0,75 l şi 0,33 l, dar şi de 0,5 l, în viitor. “Sticla este cel mai sigur ambalaj inventat până acum pentru orice aliment sau băutură”, a explicat Horațiu Rada.

Aurul are proprietăţi antiinflamatorii şi antialergice, este antibiotic natural cu importante calităţi antioxidante, stimulează forţa vitală, creşte capacitatea de concentrare, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină la nivelul creierului, stimulează funcţia de regenerare a organismului şi de purificare a toxinelor. La fel ca aurul, și argintul este un metal cu virtuţi terapeutice cunoscute de milenii: este cel mai bun antiseptic natural, distruge eficient bacteriile, are proprietăţi antifungice, impiedică dezvoltarea tumorilor, stimulează funcţia leucocitară, creşte imunitatea, facilitează detoxifierea organismului.

AUR’A este o apă alcalină – pH-ul de 8,25 este primul indiciu care certifică proprietăţile apei AUR’A, alcalinitatea fiind garanţia unei hidratări corespunzătoare a organismului uman; este sursă de energie

AUR’A are deja şi prima recunoaştere internaţională de la International Taste & Quality Institute – iTQi Bruxelles, din 2 iunie a.c.

Compania are implementat deja un sistem de management integrat : SR EN ISO 9001:2008 – Sistem de management al calităţii şi SR EN ISO 22000:2005 – Sistem de management al siguranţei alimentelor.

 

Stejărel Ionescu

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share