Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Bufetul voluntarilor- indemn la voluntariat pentru tineri

11106411_742574612525856_1752097560_nMilioane de oameni din întreaga lume își dedică timpul, talentul și abilitățile pentru cauze în care cred. Milioane de oameni din întreaga lume se implică în folosul comunității și nu așteaptă ca ajutorul să vină din alte părți, ci aleg să ajute ei însisi.
Astfel, pe data de 1 aprilie 2015 la Centrul Cultural “I. Al. Bratescu -Voinesti” din Pucioasa, a avut loc o activitate surpriză pentru elevii Colegiului National ”Nicolae Titulescu”. Activitatea a fost initiata de Consiliul Şcolar al Elevilor, alături de profesorul său coordonator si consilier educativ, Alina Ianet. La reuniune au fost prezente ONG-uri din judeţ care desfăşoară programe de tineret, ca alternativă a petrecerii timpului liber pentru elevi sau studenti.

Activitatea denumită sugestiv “Bufetul Voluntarului” s-a deschis prin mesajul transmis de organizatorii evenimentului, continuat fiind de gândurile Preşedintelui Consiliului Judeţean al Elevilor, Aura Marina și al Ioanei Ceposu, preşedinta C.Ş.E a Colegiului Naţional “Nicolae Titulescu”. Alături de liceeni au fost invitaţi şi elevii şcolii Nr.4 “Elena Donici Cantacuzino” care s-au bucurat de această iniţiativă.

Cei care au încurajat elevii să devină voluntari au fost: Asociația Ecologică Floare de Colț, Organizația Națională „Cercetașii României” – Centrul Local „Naparis”, Chindia Jurasic Park care au fost prezentate de doamna Ileana Bocanciu, Asociaţia “Preţuieşte Clipa!”, aflată pentru prima dată în contact cu elevii colegiului a fost reprezentată de voluntarii Teodor Muşat si Andreea Tudose, Asociaţia Naţională Antidrog prezentată de Oncioiu Ionela şi Cosman Alexandra de la Liceul de Arte “Bălaşa Doamna”, Europe Direct -coordonator Vlăduţ Andreescu şi Societatea Națională de Cruce Roşie Dâmbovița prezentată de voluntarii Ariana Nistor şi Bortoş Georgiana.
Scopul a fost acela de a informa, de a încuraja elevii să îmbrăţişeze voluntariatul, să îl privească atât ca pe o modalitate de a sprijini comunitatea în care trăieşte, dar şi ca experienţă care să îi folosească în viaţă!

Ariana Nistor11117873_742574669192517_177069052_n

Distribuie acest articol Oficial Media
Share