Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Care este vestimentația pentru bărbați potrivită pentru muncă? Cum să adopți stilul smart casual pentru o astfel de ținută

Stilul smart casual e perfect pentru bărbații care doresc să fie eleganți și gata pentru orice situație, dar păstrându-și libertatea de a asorta diferite piese de îmbrăcăminte. Stilul business presupune respectarea unor reguli mai stricte de vestimentație, iar stilul casual poate fi considerat prea informal pentru muncă.

 

Stilul smart casual îți oferă o libertate mai mare să alegi texturile și culorile potrivite cel mai bine pentru locul tău de muncă. Chiar dacă nu există niște reguli stricte pe care să le urmezi când te imbraci astfel, sunt cateva lucruri de baza pe care trebuie să le știi.

 

Iată ce să faci și ce să nu faci, atunci când vrei să adopți stilul smart casual!

  • Evită tricourile cu logo sau cu desene stridente

Ca să te îmbraci smart casual, trebuie să eviți tricourile cu logo sau alte imprimeuri, mai ales dacă sunt stridente. Adoptarea unui astfel de stil presupune alegerea unor culori care se potrivesc bine în orice situație, cum ar fi alb, albastru, gri sau negru. Orice culori stridente îți vor da un look mai informal, ceea ce nu se potrivește la toate locurile de muncă.

  • Nu purta sacouri de costum

Sacourile de costum trebuie să fie purtate doar în combinație cu pantalonii potriviți, pentru că altfel pot părea prea elegante. Blazerele sunt opțiunea cea mai potrivită și reprezintă amprenta stilului smart casual.

 

Poți să porți în loc de blazer și o cămașă sau alte tipuri de jachete, atunci când vrei un look informal, dar evită jachetele bomber sau parka sau jachetele din piele, pentru că sunt prea largi și nu vin bine pe corp.

  • Poartă un tricou sau un pulover simplu

În funcție de preferințe, alege un tricou sau pulover. Puloverele sunt puțin mai formale, dar se potrivesc în orice situație din viața de zi cu zi. Poți alege pulovere de la Fashion Deals, în special cele din materiale mai subțiri, peste care poți purta cu ușurință un balzer.

  • Poarta doar denim închis la culoare

Blugii nu sunt indicați pentru stilul business, dar pentru ținuta smart casual poți purta pantaloni simpli din denim închis la culoare.

 

În general când alegi pantalonii și celelalte piese vestimentare, trebuie să ții cont de tipul materialului. Alege variante lejere, care vin bine pe corp și nu se șifonează ușor. Pentru vară, o opțiune sunt pantalonii din in, bumbac sau denim subțire, iar pentru iarnă poți alege ceva din bumbac, lână sau denim mai gros.


  • Tenișii potriviți sunt simpli, fără logo

Ca să menții un look simplu și elegant, evită tenișii cu logo sau în culori stridente. Culorile indicate sunt gri, alb, negru sau maro. În afara de teniși, există o mulțime de alte opțiuni, inclusiv cizmele sau pantofii sport.

 

Stilul smart casual este o opțiune bună dacă vrei să arăți elegant, dar în același timp să fii comod și să te imbraci versatil, fără să trebuiască să faci compromisuri. Alegand hainele potrivite, poți fi gata pentru orice provocare de la serviciu sau în alte situații din viața de zi cu zi.

 

Sursă foto: Shutterstock.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share