Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița are conducere nouă - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița are conducere nouă

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmbovița are de la 1 iulie 2021 o conducere nouă, care și-a propus ca și obiectiv principal, servicii medicale de calitate pentru toți asigurații. La 3 luni de la preluarea mandatului, Cristina Sima, noul director al CJAS Dâmbovița, a precizat, în prima conferință de presă, că a găsit o echipă de colegi profesioniști, alături de care va lua cele mai bune decizii, și începând din această lună, va urma cursuri de perfecționare, tocmai pentru a răspunde tuturor nevoilor cerute de scopul instituției.

Sorin Diaconescu, purtător de cuvânt CJAS Dâmbovița

La rândul său, Sorin Diaconescu, noul purtător de cuvânt al CJAS Dâmbovița, a menționat că este onorat de această funcție, pe care o va pune în slujba oamenilor: ”O fac cu plăcere și onoare, alături de colega mea Andra Mihai. Vom avea o colaborare foarte bună. Obligația de a comunica cu publicul prin intermediul mass media este o plăcere, chiar dacă uneori sunt probleme, o vom face cu convingere, pentru ca omul de rând, asiguratul, să simtă că este ținta activităților noastre. Nu suntem plătiți pentru altceva, este indicele de performanță al acestei instituții. Transparență, predictibilitate – vom prezenta esența și adevărul, vom corecta lucrurile pe care le veți semnala”, a spus Sorin Diaconescu.

Noua conducere și-a propus să reducă timpul de așteptare al asiguratului, pe orice domeniu, o comunicare și informare mai bună, o eficientizare și o trecere către mediul online, acolo unde este necesar.

Cristina Sima, director general al CJAS Dâmbovița, declarații pe larg:

„Am obținut acest post la 1 iulie 2021 în urma concursului organizat de Casa Națională de Sănătate.

Nu am făcut o conferință de presă din prima săptămână pentru că a fost necesar să fac o analiză – diagnostic, la nivel de instituție, iar datele aduse să fie unele reale, în concordanță cu problemele specifice CAS Dâmbovița. Același lucru l-am făcut și când am susținut planul de Management. O identificare clară a problemelor și a obiectivelor.

La 3 luni de la mandat, vă pot spune ce am găsit:

  • Din punct de vedere al personalului, am găsit profesioniști, oameni cu care mă mândresc, care știu ce au de făcut, și sunt deschiși la nou și au înțeles noua abordare a managementului. Vom învăța împreună și ne vom pune la punct și în acest sens, am discutat cu colegii mei și am ajuns la concluzia că avem nevoie de perfecționare și îmbunătățire a cunoștințelor, și am transformat această sală de consiliu într-una de curs, și din luna noiembrie, personalul CAS Dâmbovița va beneficia de programe de formare profesională în incinta sediului.
  • O problemă cu care se confruntă CAS Dâmbovița, și la nivel național, se referă la acea solicitare de restituire a contravalorii concediilor medicale ale angajatorilor.
  • Am avut 7500 de cereri în așteptare, de la angajatorii din județul Dâmbovița.
  • Ele erau din anul 2019. Am considerat că este o problemă principală, am discutat cu echipa de conducere, și cu șefii departamentelor, și am încercat să găsim soluții pentru a trece de această etapă într-un mod rezonabil.
  • Am simplificat procedura, am redus numărul documentelor depuse.
  • Am dat în plată, în luna septembrie, cereri în valoare de 9,5 milioane de lei, în condițiile în care, până în luna august, valoarea acestor cereri era de 3,5 milioane.
  • Un alt aspect, la nivelul CAS, se referă la modalitatea de eficientizare a serviciilor.
Cristina Sima, director general CJAS Dâmbovița
  • Sunt un om de echipă, nu am pretenția să le știu pe toate și luăm decizii împreună.
  • Încă se mai folosește corespondența în format letric, am încercat să eficientizăm, am introdus semnătura electronică, și toate contractele de prestare de servicii încheiate la nivel de CAS, de la 1 iulie, sunt în format electronic, întâlnirile cu furnizorii, în vederea negocierii contractelor, au avut loc în sistem online.
  • Situația financiară: Stăm bine, în sensul că – listele de așteptare la nivelul CAS Dâmbovița sunt doar la dispozitive medicale, și chiar și aici, acestea s-au redus la nivelul lunii iulie – august 2021. Au fost liste din aprilie, le-am rezolvat.
  • Încercăm să rezolvăm urgențele din punct de vedere al celorlalte asistențe medicale, pentru spitale totul s-a decontat la timp și sunt asigurate fonduri până la nivelul lunii noiembrie.
  • Pe paraclinice, ambulatorii, încercăm să asigurăm până la sfârșitul anului.
  • Ne-am propus asigurarea serviciilor medicale de calitate pentru asiguratul nostru. Noi nu reprezentăm decât mandatarul asiguratului și avem obligația, prin acest contract de mandat, să achiziționăm servicii medicale de calitate pentru mandantul nostru.
  • Asta este scopul meu ca manger și al întregii echipe, reducerea timpului de așteptare pe orice domeniu, o comunicare și informare mai bună cu fiecare asigurat.”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share