Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

CENTRUL JUDETEAN DE CULTURA- MANIFESTARILE VERII

Inceputul verii debuteaza cu multiple evenimente culturale in judetul Dambovita, realizate de Centrul Judetean de Cultura sau in parteneriat cu aceasta institutie. In cadrul unei conferinte de presa, Ionut Lascaie a prezentat toate activitatile ce vor urma in viitorul apropiat, in urma carora se vor scrie noi pagini in cartea culturala a judetului nostru.
Cel mai important eveniment de interes imediat pentru damboviteni prezentat in cadrul conferintei este Targul de Rusalii ce se va desfasura in perioada 7-9 iunie in parcul Mitropoliei.  In cadrul acestuia, 50 de mesteri populari vor prezenta cateva dintre  tainele meseriei pe care o practica fiecare, vor fi organizate ateliere de sticlarie, iar in ultima zi, pe 9 iunie, va avea loc un spectacol folcloric. 


Totodata, in mai putin de o luna se vor desfasura activitati de bun augur pentru dambovitenii care merg la terasele de pe Centrul Vechi al municipiului Targoviste. Directorul Centrului Judetean de Cultura, Ionut Lascaie a declarat ca se va organiza o „sala de spectacole” in aer liber, unde vor fi puse in scena diferite piese de teatru sau momente artistice, saptamanal sau bilunar.
De asemenea, in perioada 13-15 iunie va avea loc Concursul National de Interpreatare “Mozzart”, ajuns la editia a XVIII-a, impartit in doua sectiuni: vioara si pian. Pentru a motiva participarea copiilor la acest concurs, organizatorii au in vedere acordarea de premii, ce vor fi oferite de Centrul Judetean de Cultura Dambovita. Festivitatea de premiere va avea loc in amfiteatrul Liceului de Arte „Balasa Doamna”, pe data de 15 iunie 2014. 

Intre 19 si 21 iunie se va desfasura a VI-a editie a Festivalului-Concurs National de Muzica Usoara si Populara “Cununa Petrolului”. La acesta vor participa elevi de la palatele si cluburile copiilor din tara, pe categorii de varsta, care se vor intrece in doua etape: faza judeteana si cea nationala, in cadrul mai multor sectiuni:

– de muzica;
– creatie si interpretare;
– arta populara;
– ateliere de lucru
– expozitie;
– concurs de costume populare. 


Lista evenimentelor culturale organizate de Centrul Judetean de Cultura sau la care institutia este partener continua cu:
– Festivalul – Concurs Cultural-Artistic si Ecologic  „Iedera, un colt de rai”, editia a IV-a, 23 – 25 iunie 2014;
– Tabara de sculptura – timp de 20 de zile din luna iulie;
– Festivalul Medieval Dracula – 13-16 iunie.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share