Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Chester Williams – legendă a rugbyului timişorean

Chester Williams fostul antrenor al RCM Timișoara, cel care a făcut ca numele echipei de rugby a Timișoarei să fie cunoscut în întreaga lume s-a întors în orașul de pe Bega, pentru susținerea lucrării de diplomă la Universitatea de Vest. Cu această ocazie, Williams a primit din partea primarului Nicolae Robu, diploma şi placheta cu titlul de cetățean de onoare al Timișoarei.

A fost  primul jucător de culoare care a câştigat Cupa Mondială cu Africa de Sud, dar şi cel care  a readus Timişoarei titlul suprem în rugby, după 30 de ani.

Singurul jucător negru din echipă la vremea aceea, Williams a ajuns mai târziu subiect de film în pelicula Invictus a lui Clint Eastwood. În 2012, „Perla neagră” ajungea la Timișoara pentru a antrena echipa de rugby a orașului, echipă pe care a și scos-o din anonimat, reușind performanța de a o duce pe cele mai înalte culmi sportive. Atât anul trecut, cât şi în acest sezon, timişorenii au devenit campioni, după ce au învins în ultimul act pe Baia Mare. La mai puţin de o săptămână după ce a devenit pentru a doua oară campion cu Timişoara, Williams a anunţat că vrea să se întoarcă în Africa de Sud, pentru a fi mai aproape de familie. Chester Mornay Williams a fost una dintre vedetele selecţionatei Africii de Sud, care câştiga titlul mondial la rugby în 1995. Chester a înscris patru eseuri în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, împotriva Samoăi. Chester şi-a început cariera de antrenor în 2001, când a devenit selecţionerul naţionalei echipei de rugby a Africii de Sud. Un mai târziu, câştiga jocurile Commonwealth-ului, iar în 2004 ducea torţa Africii de Sud la Olimpiada de la Atena. De două ori a fost propus ca selecţioner la naţionala Africii de Sud şi în iarna lui 2012 a ajuns la Timişoara. Primul sezon i-a adus şi primul titlu – cel de campion al României. În urmă cu exact un an, Chester Williams mărturisea că nu a renunţat la cel mai mare vis al carierei sale: ”Mă simt împlinit pentru că am dus această echipă la un nivel care în România nu va mai putea fi depășit. Pentru că nu are cine să învingă această echipă dacă va rămâne în formula actuală”. În doi ani la Timişoara, Chester Williams a obţinut cu RCM Timișoara 36 de victorii, un egal şi opt înfrângeri. Chester Williams a fost desemnat “Cel mai bun antrenor de seniori din România în 2012″de către Federaţia Română de Rugby.

Stejarel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share