Fructele fac parte (sau cel puţin ar trebui) din dieta noastră zilnică. Sunt delicioase, sănătoase şi pot ţine locul unei gustări ideale, mai ales atunci când ţi-e poftă de ceva dulce, dar vrei să îţi păstrezi silueta.
Dar ce faci cu coaja fructelor? O arunci la gunoi? Ei bine, află că pe lângă minunile pe care fructele le fac pentru sănătate, coaja lor face şi mai multe minuni pentru piele! Aceasta conţine numeroase ingrediente benefice, cum ar fi antioxidanţii, vitaminele, fibrele sau uleiurile esenţiale care luptă cu acneea, celulita, decolorarea sau îmbătrânirea prematură a pielii tale.
Csid.ro ne spune ce putem face cu fructele a căror coajă nu ar trebui să o mai aruncam ci, din contră, ar trebui să ne bucuram din plin de ea!
Coaja de portocală
Este o sursă excelentă de vitamine şi minerale, conţinând atât vitamina C cât şi vitamina A, ambele fiind benefice pielii. Vitamina C acţionează ca un “înălbitor” natural pentru piele, înlăturând petele cauzate de soare sau de anumite afecţiuni. Vitamina A ajută la reducerea ridurilor, la înlăturarea cearcănelor şi la împrospătarea tenului. De asemenea, antioxidanţii care se găsesc în coaja de portocală ajută la îmbunătăţirea elasticităţii pielii, luptă cu acneea şi protejează pielea de radicalii liberi.
Amestecă două linguri de coajă rasă de portocală cu 1 lingură de miere şi 1 lingură de iaurt natural. Aplică acest amestec pe faţă şi lasă să acţioneze timp de 20 de minute, apoi clăteşte cu apă caldă. Acest “remediu” va face ca tenul tău să fie mai strălucitor şi mai curat ca oricând!
Coaja de lămâie
Conţine bioflavonoizi, antioxidanţi care reduc stresul oxidativ şi ajută la aliminarea elementelor toxice din organism, având totodată proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatorii. Este, totodată, bogată în vitamina C şi acid citric care ajută la curăţarea şi împrospătarea pielii.
Într-un bol, amestecă 2 linguri de coajă rasă de lămâie, 1 lingură de zahăr brun, 1 lingură de miere şi 1 lingură de ulei de migdale. Ia în mână o cantitate mică din scrubul obţinut şi masează-ţi uşor faţa şi gâtul timp de două minute, apoi mai adaugă puţin şi lasă-l să acţioneze timp de aproximativ 10 minute. După clătire, vei observa că tenul tău pare mai tânăr, lipsit de celule moarte şi mult mai strălucitor.
Coaja de rodie
Rodia este numită şi “fructul raiului” şi asta pentru că are în conţinut numeroşi nutrienţi benefici sănătăţii, atât în ceea ce priveşte partea internă a organismului cât şi cea externă. Plină de antioxidanţi şi vitamine, coaja de rodie are efecte miraculoase asupra pielii, reuşind să estompeze vizibil ridurile şi să reducă urmele de îmbătrânire.
Fă un amestec omogen din două linguri de coajă de rodie rasă, o lingură de suc de lămâie şi o lingură de miere. Aplică masca obţinută pe faţă şi gât şi lasă să acţioneze timp de 15 minute, apoi clăteşte cu apă caldă. Această mască va face reuşi să reducă acneea, să hidrateze complet tenul şi să cureţe faţa mai bine decât multe produse cosmetice scumpe.
Coaja de banană
Conţine antioxidanţi puternici care reduc stresul oxidativ, protejează tenul de arsurile solare şi reduce acneea şi coşurile de orice fel. De asemenea, este bogată în potasiu, lucru care ajută la menţinerea nivelului de hidratare ridicat.
Decojeşte o banană şi masează-ţi apoi faţa cu coaja ei timp de două, trei minute. Lasă să se usuce timp de aproximativ 10 minute şi apoi spală-ţi faţa cu apă caldă. Această “mască” simplă şi rapidă poate înlocui cu uşurinţă crema hidratantă, reducând totodată acneea şi dând strălucire tenului tău!
Coaja de măr
Bogată în vitamine şi minerale, coaja de măr conţine polifenoli, antioxidanţi care luptă împotriva radicalilor liberi şi protejează împotriva razelor UV. De asemenea, are o puternică acţiune antiîmbătrânire, fiind ideală atunci când vrei un remediu home-made pentru tenul tău, un remediu rapid şi extrem de eficient.
Pune într-un bol două linguri de coajă rasă de măr cu trei linguri de lapte bătut şi amestecă bine până când obţii o mască omogenă. Aplică această mască pe faţă şi gât şi lasă să acţioneze timp de 25 de minute. Clăteşte apoi cu apă rece şi, cu siguranţă, vei fi surprinsă şi mulţumită de rezultatul obţinut!
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Diana Șoșoacă este scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale. CCR i-a respins candidatura la Președinția României
Piperea: 1500 de lire au primit părinții pentru a-și testa copiii cu vaccinul Moderna
Polițiștii criminaliști au descins din nou la Spitalul Pantelimon. Au fost ridicate toate telefoanele mobile ale medicilor de la ATI
Coșul minim lunar în 2024 pentru o persoană singură depășeste 3800 de lei. O familie cu doi copii plătește aproape 10.000 de lei
Registrul Auto Român are un nou angajat, Chatbotul RAReș care va răspunde la întrebări 24 de ore din 24
Aproape de comă alcoolică șoferul unui autocar a fost prins pe Autostrada București – Pitești de Poliția Găești
LIFE STYLE
Întrebări pe care să le adresezi copilului tău în loc de ”Cum a fost la școală?”
Bărbații amabili și carismatici în public, agresivi si duri cu familia
Când corpul ne vorbește prin durere sau diverse afecțiuni ne trimite mesaje din subconștient
Psiholog: Nu ai o voce şi nu eşti auzită sau văzută pentru că încerci să rămâi ”fetiță bună”
Atracțiile intime fulgerătoare au la bază foarte multe traume
DESTINATII
Peştera Ialomiţei trece la programul de iarnă din 1 octombrie 2024
România și-a stabilit strategia pentru dezvoltarea turismului
30 de elevi premianți ai Școlii Niculești au participat la o tabără de educație turistică montană pe Valea Ialomiței
Operatorul Ana Hotels sancționat cu amendă de 8000 euro
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum s-a vindecat de cancer o femeie din Cluj-Napoca. Tratamentul care i-a salvat viața
”Depistează.Tratează.Vindecă. Învinge cancerul de sân, pas cu pas!”
”Împreună putem găsi soluții și promova bune practici, astfel încât bătrânețea să fie frumoasă!”
La sfârșitul anului 2020, existau 7,8 milioane de femei în viață care au fost diagnosticate cu cancer la sân
36% din tinerii cu vârste cuprinse între 13 și 28 de ani au avut simptome de depresie, în anul 2022
Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Cum s-a vindecat de cancer o femeie din Cluj-Napoca. Tratamentul care i-a salvat viața
”Depistează.Tratează.Vindecă. Învinge cancerul de sân, pas cu pas!”
”Împreună putem găsi soluții și promova bune practici, astfel încât bătrânețea să fie frumoasă!”