Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Crucea Roșie Dâmbovița organizeză curs gratuit de instruire a voluntarilor în caz de dezastre

crucea rosie

Incepand cu data de 27.01.2016, Filiala de Cruce Rosie Dambovita organizeaza un nou curs gratuit de instruire a voluntarilor ce doresc sa fie membri ai detasamentelor de interventie ale Crucii Rosii Romane, in caz de dezastre.

Din detasament NU pot face parte persoanele cu vârsta sub 18 ani sau care care prin atribuţii de serviciu  (angajare, contract de colaborare, etc) in structuri guvernamentale sau neguvernamentale de interventie in situatii de urgenta,  trebuie să reprezinte aceste structuri  in caz de dezastre.

Persoanele interesate pot obtine mai multe informatii  la sediul Filialei de Cruce Rosie Dambovita  din Str. A.I. Cuza Nr. 1 Targoviste, sau la tel. 0245 211 294.

 

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România (SNCRR) are ca atribuţie prioritară organizarea, la nivel naţional şi local, de servicii de prim ajutor de baza de urgenţă în favoarea victimelor dezastrelor, indiferent de cauza şi natura acestora, precum şi instruirea personalului necesar pentru realizarea misiunii sale.

Preocuparea Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România pentru pregătirea, instruirea şi perfecţionarea voluntarilor în domeniul interventiei la dezastre si acordare a primului ajutor este susţinută de reglementările din Legea Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România nr. 139 /1995, Legea nr. 524 /2004 pentru modificarea şi completarea Legii Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, Statutul SNCRR, Legea Apărării Naţionale nr. 45 /1994, Legea Pregătirii populaţiei pentru apărare nr. 46 /1996, Ordonanţa de urgenţă nr. 21 /2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, Legea Protecţiei Civile nr. 481/ 2004, Hotărârea de Guvern 2288/ 2004 referitoare la principalele funcţii de sprijin pe care le asigură ministerele, celelalte organe centrale şi organizaţiile nonguvernamentale privind prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă, precum şi Codul de Conduită în intervenţii în caz de dezastre, elaborat pentru Crucea Roşie, Semiluna Roşie  şi alte ONG-uri.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">