Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cum arată biroul copilului tău de acasă? 5 sugestii practice pentru o atmosferă ideală

Locul în care copilul tău își desfășoară activitățile extrașcolare, cum ar fi temele pentru acasă sau lectură, este foarte important. Acest loc ar fi ideal să fie biroul, un spațiu dedicat pentru studiu, în care acesta să se simtă confortabil, să-i stimuleze creativitatea și plăcerea de a învăța și descoperi lucruri noi. Cel mic trebuie să știe că are un loc al lui, organizat, în care își poate face în liniște lecțiile pentru școală, fără să fie distras de alte activități de prin casă.

Iată 5 sugestii despre cum ar trebui să arate biroul copilului:

 Mobilier ergonomic 

Cel mai important lucru în realizarea unui spațiu ideal pentru cel mic, în care acesta să-și desfășoare activitatea în siguranță, este mobilierul. Optează pentru obiecte de mobilier ergonomice, cum ar fi un birou care să fie potrivit ca înălțime, astfel încât acesta să aibă o postură corectă a corpului sau un scaun de birou confortabil, care să poată fi ajustat în funcție de preferințe. În plus, poți alege și câteva rafturi pentru cărți sau dulapuri cu sertare pentru o mai bună organizare.

 Materiale și accesorii de birou 

Asigură-te că biroul este echipat cu tot ce este necesar, cum ar fi pixuri, creioane colorate, caiete, cerneală, riglă sau orice alte materiale consumabile, astfel încât cel mic să aibă la îndemână tot ce are nevoie. Pentru mai multe idei, poți alege un magazin de birotică, unde găsești o mulțime de produse de care cu siguranță va avea nevoie. Pe depozituldns.ro, de exemplu, găsești materiale și accesorii de birou la prețuri avantajoase, cu transport gratuit.

 Iluminare

 Chiar dacă lumina naturală este cea pe care o recomandă specialiștii, poți opta și pentru o lampă de birou. Deși în cameră există becuri, va avea nevoie la scris și de o lumină care să-i fie aproape de caiet sau care să-l ajute atunci când citește o carte sau învață. 

 Organizare 

Pentru partea de organizare poți opta pentru cutii de depozitare. Acestea ajută la gestionarea eficientă a spațiului, dar și la menținerea ordinii. Poți folosi și organizatoare de birou, pentru a păstra instrumentele de scris la îndemână. Cu cât spațiul în care copilul își desfășoară activitățile extrașcolare este mai ordonat, acesta se va putea concentra mult mai bine la ce are de făcut. Mai mult, poți încerca să etichetezi cutiile și să scrii denumirea obiectelor care se află la interior.

 Paletă de culori și decorare 

Pentru ca biroul să devină locul preferat al copilului tău, decorează-l așa cum îi place lui, dar în același timp, ține cont de câteva aspecte. Pentru decorarea pereților camerei, alege o paletă de culori care să-i stimuleze concentrarea, precum verde sau galben, însă evită culorile intense, deoarece acestea pot cauza oboseală vizuală. În funcție de genul copilului și de preferințele acestuia, poți opta și pentru stickere distractive. Mai mult, poți adăuga elemente personalizate, care să reflecte interesele copilului, pentru ca acesta să se simtă în largul lui.

 Până la urmă, cel mai important este să adaptezi și să iei în calcul ideile și sugestiile cele mai potrivite în funcție de nevoile copilului tău, pentru a avea parte de un mediu favorabil, care să-l ajute în procesul de învățare.

Sursă foto: pixabay.com

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share