Când punem presiune pe alţi oameni pentru a obţine ceea ce vrem noi, ei vor opune rezistenţă în mod automat. Simplul fapt că punem presiune, naşte răspunsul de opoziţie. Cu cât apăsam mai tare, cu atât mai tare se vor opune. Cu toate că ei s-ar putea să se supună cererilor noastre din teamă, asta nu este o acceptare în sinea lor, ceea ce, mai târziu, ne va face să pierdem ceea ce am câştigat. Această rezistentă se afla în noi toţi. Putem fi conştienţi de ea aşa cum operează, inconştient, şi o putem eluda găsindu-ne scuze şi explicaţii plauzibile.
[…]O cale de a renunţa la sentimentele pe care le avem în legătură cu ce ne-am dori din partea altei persoane, este să renunţăm la presiunile pe care le punem asupra ei în formă aşteptărilor şi a dorinţelor. Atunci persoana are spaţiul psihologic necesar pentru a agrea sau chiar de a iniţia ea însăşi rezultatul dorit de noi de la bun început.
Observaţi ceea ce simţiţi în mod tainic faţă de o persoană într-o anumită situaţie. Presupuneţi că cealaltă persoană este conştientă de aceste sentimente şi gânduri ale voastre, apoi puneţi-vă în locul său şi vedeţi cum aţi reacţiona. Veţi vedea că, probabil, comportamentul ei ar fi la fel, ar reacţiona la fel cum aţi fi reacţionat şi voi în locul său. Scopul este de a renunţa la toate aceste sentimente până când ajungeţi la o gandire-simţire pozitivă în legătură cu acel subiect. Odată ce aţi intrat într-o zonă pozitivă, veţi putea observa cum aţi reacţiona voi dacă aţi fi cealaltă persoană care este conştientă de aceste noi sentimente. Cel mai probabil, atitudinea ei s-ar schimba exact aşa cum vă aşteptaţi. S-ar putea să existe o întârziere ca timp, dar dacă continuaţi să observaţi, schimbarea va avea loc. Chiar şi dacă nu se înregistrează această schimbare, voi nu veţi mai fi supăraţi din cauza acelei situaţii. Uneori “răsplata” refuza să se înfăţişeze, dar putem spune că “asta rămâne o datorie a universului faţă de mine pe care mi-o va înapoia cândva, la timpul potrivit”. De fapt, este o parte din măreţia de a şti că uneori o faptă bună nu este răsplătită.
Influenţa pe care sentimentele şi gândurile noastre o au este denumită, în literatura lumii, drept “Legea Karmei” sau “Primeşti ceea ce dai” sau “Culegi ceea ce semeni”. Deseori nu vedem această lege în acţiune datorită întârzierii temporale. Prin aşteptările şi resentimentele noastre blocăm primirea celor pe care le dorim. Renunţarea la aşteptările pe care le avem de la alţii este foarte eficientă înainte de a intra în cine ştie ce situaţie conflictuală. Emoţiile sunt încercări subtile de a-i forţa pe alţii şi de a ne impune voinţa noastră asupra lor, ceea ce produce o inconştientă opoziţie din partea lor.
Calea de a obţine satisfacţia în toate relaţiile noastre este să proiectăm, cu iubire, cel mai bun rezultat posibil. Fiţi siguri că aceasta aduce un beneficiu pentru ambele părţi, este o situaţie de tip caştig-caștig, ambele părţi ies în câştig. Renunţaţi la toate sentimentele negative şi menţineţi în minte doar imaginea pozitivă. Putem verifica dacă am renunţat cu adevărat atunci când ne simţim ok oricare ar fi rezultatul, fie că se întâmplă aşa cum ne dorim, fie că nu. Prin urmare, să renunţi nu înseamnă să fii pasiv, ci să fii activ în mod pozitiv.
Când am renunţat, nu mai există presiunea timpului. Frustrarea apare atunci când ne dorim ceva pe loc, în loc să renunţăm la obiectul dorinţei noastre şi să-i permitem să se întâmple natural, la timpul său. Răbdarea este un efect secundar al renunţării şi cunoaştem cât de uşor este să te înţelegi cu o persoană răbdătoare. Observaţi că, de obicei, oamenii răbdători obţin ceea ce-şi doresc până la urmă.
David R. Hawkins- Calea Renuntarii
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Diana Șoșoacă este scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale. CCR i-a respins candidatura la Președinția României
Piperea: 1500 de lire au primit părinții pentru a-și testa copiii cu vaccinul Moderna
Polițiștii criminaliști au descins din nou la Spitalul Pantelimon. Au fost ridicate toate telefoanele mobile ale medicilor de la ATI
Coșul minim lunar în 2024 pentru o persoană singură depășeste 3800 de lei. O familie cu doi copii plătește aproape 10.000 de lei
Registrul Auto Român are un nou angajat, Chatbotul RAReș care va răspunde la întrebări 24 de ore din 24
Aproape de comă alcoolică șoferul unui autocar a fost prins pe Autostrada București – Pitești de Poliția Găești
LIFE STYLE
Întrebări pe care să le adresezi copilului tău în loc de ”Cum a fost la școală?”
Bărbații amabili și carismatici în public, agresivi si duri cu familia
Când corpul ne vorbește prin durere sau diverse afecțiuni ne trimite mesaje din subconștient
Psiholog: Nu ai o voce şi nu eşti auzită sau văzută pentru că încerci să rămâi ”fetiță bună”
Atracțiile intime fulgerătoare au la bază foarte multe traume
DESTINATII
Peştera Ialomiţei trece la programul de iarnă din 1 octombrie 2024
România și-a stabilit strategia pentru dezvoltarea turismului
30 de elevi premianți ai Școlii Niculești au participat la o tabără de educație turistică montană pe Valea Ialomiței
Operatorul Ana Hotels sancționat cu amendă de 8000 euro
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum s-a vindecat de cancer o femeie din Cluj-Napoca. Tratamentul care i-a salvat viața
”Depistează.Tratează.Vindecă. Învinge cancerul de sân, pas cu pas!”
”Împreună putem găsi soluții și promova bune practici, astfel încât bătrânețea să fie frumoasă!”
La sfârșitul anului 2020, existau 7,8 milioane de femei în viață care au fost diagnosticate cu cancer la sân
36% din tinerii cu vârste cuprinse între 13 și 28 de ani au avut simptome de depresie, în anul 2022
Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Omraam: Dacă oamenii sunt mereu nemulțumiți, dezamăgiți, este pentru că au prea multă încredere în achizițiile materiale pentru a-i face fericiți
Calmul și răbdarea întăresc vitalitatea și prelungesc viața
Omraam Aivanhov: Adulții nu au înțeles încă pe deplin cum ar trebui să se comporte față de copii