Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

De ce a demisionat Aurelian Popa de la Compania de Apa Targoviste?

sigla ​Departamentul de Comunicare al PNL Dâmboviţa este autorizat să facă publică motivarea demisiei dlui Aurelian Popa, secretarul general al PNL Dâmboviţa, din Consiliul de Administraţie al Companiei de Apă, ca urmare a acuzaţiilor lansate, în cadrul unei emisiuni tv, de către managerul public al judeţului, Alexandru Oprea:

„Am participat la o singură şedinţă a Consiliului de Administraţie al Companiei de Apă, în data de 16 februarie. La primul punct al ordinii de zi, figura avizarea bugetului de venituri şi cheltuieli. Ni s-a spus că a fost aprobat de Adunarea Generală a Acţionarilor şi de către Consiliul Local Municipal, motiv pentru care trebuie doar să luăm la cunoştinţă. La cel de-al doilea punct, trebuia să acordăm directorului general un mandat în vederea negocierii actului adiţional la Contractul Colectiv de Muncă pentru perioada 2014 – 2016. Am fost informaţi că negocierile sunt deja făcute şi că noi, în CA, trebuie să le avizăm, fără modificări. Nu s-a prezentat nicio discuţie referitoare la reducerea personalului, cu atât mai mult cu cât ponderea salariilor în cheltuieli este de 55%.

La cel de-al treilea punct al ordinii de zi, am fost informaţi în legătură cu necesitatea actualizării organigramei cu UIP 2. Este vorba despre un nou post de managercare a venit şi cu numirea în plic, adică dl Dorin Staicu. Dl Staicu este direct responsabil de colapsul Companiei de Apă şi de ceea ce s-a întâmplat, acum câteva luni, la Aninoasa, când a fost livrată populaţiei apă cu dejecţii. Fireşte că nu am fost de acord şi am cerut organizarea unui concurs pentru ocuparea acestei funcţii.

La cel de-al patrulea punct, s-a făcut o informare despre implementarea POS Mediu şi POS Mediu 2.Directorul Miriţă Petre a prezentat o serie de deficienţe, susţinând că se fac asupra sa foarte multe presiuni din partea oamenilor politici, motiv pentru care îşi va prezenta demisia.

Mi-am dorit să fiu activ în Consiliul de Administraţie al Companiei de Apă şi să contribui, cu experienţa mea, la îmbunătăţirea activităţii. Având însă în vedere cele întâmplate în şedinţa din 16 februarie, am am informat Comitetul Judeţean Executiv al PNL Dâmboviţa, fiind luată decizia retragerii membrilor Partidului Naţional Liberal din acest organism, pentru că nu vom gira politic ilegalităţile din Compania de Apă. Sper că, mai devreme sau mai târziu, instituţiile statului vordemonstra situaţia reală din această instituţie”.

​Departamentul de Comunicare al PNL Dâmboviţa

Distribuie acest articol Oficial Media
Share