Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Demitere prefecti in Guvernul Ciolos

ciolos

Guvernul a decis schimbarea a 19 prefecţi după ce premierul a cerut ministrului Internelor o evaluare a activităţii acestora, au precizat  surse politice.

Decizia de încetare a exercitării funcţiei de prefect a celor 19 prefecţi a fost luată în şedinţa săptămânală de joi a Executivului. Totodată, Guvernul a decis încetarea exercitării funcţiei şi a cel puţin trei subprefecţi.

Săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, anunţa schimbări semnificative la nivelul prefecţilor, după ce Execuitvul a analizat capacitatea de reacţie a acestora şi dorinţa lor de se implica sau nu politic în campania electorală. Dan Suciu mai spunea că noii prefecţi vor fi numiţi fără concurs, deoarece timpul e scurt. „A fost o trecere în revistă a activităţii prefecţilor şi o analiză a comportamentului, atât în ceea ce priveşte capacitatea de a reacţiona, cât şi dorinţa de a nu se implica politic în campania electorală, scrie jurnaluldenordvest.ro.

Evaluarea s-a făcut, vor urma în cel mai scurt timp, probabil până la finalul lunii, schimbări care vor viza un număr semnificativ de prefecţi”, a spus Suciu, miercuri, la finalul şedinţei Executivului.

Citeste si LISTA PREFECTILOR SCHIMBATI DE GUVERN

El a adăugat că actualul Guvern nu va organiza concursuri pentru ocuparea posturilor care rămân vacante invocând timpul scurt avut la dispoziţie de Cabinetul Cioloş.

Schimbarea din functie a celor 19 prefecti este doar un prim pas in reforma pe care Ciolos si-a propus inca de la inceputul mandatului sa o faca in interiorul institutiilor statului, sustinand ca functionarii publici ar trebui sa fie numiti si evaluati conform unor criterii de performata, asemanatoare celor de la Bruxelles.

Dacian Ciolos spune ca isi doreste ca persoanele numite in locul prefectilor sa nu aiba legaturi politice, ci sa obtine functia pe baza realizarilor profesionale, scrie ziare.com.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">