Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Duminica, 26 aprilie- AFERIM! la Tony Bulandra Targoviste

filmul_AferimDUMINICĂ 26 APRILIE, ORELE 17.00 ȘI 19.30 – AFERIM! – lungmetrajul pentru care Radu Jude a primit Ursul de Argint pentru regie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2015!

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, „Aferim!”, de Radu Jude, este un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma). Scenariul filmului este scris de Radu Jude şi Florin Lăzărescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul, Cătălin Cristuţiu, sound designul este semnat de Dana Lucreţia Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Păpăruz, iar scenografia, de Augustina Stanciu, consilier istoric a fost Constanţa Vintilă-Ghiţulescu, producător, Ada Solomon.
Din distribuţie fac parte Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu şi Dan Nicolaescu, precum si actorul Corneliu Jipa, angajat al teatrului Tony Bulandra din Targoviste.

Aferim!” este o producţie Hi Film, în coproducţie cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films si cu participarea HBO România. Filmul a fost finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), Bulgarian National Film Center, Czech Cinematography Fund, Programul MEDIA al Uniunii Europene şi este un proiect susţinut de Eurimages.2-aferim-credit-photo-silviu-ghetie-hi-film-productions

Radu JUDE s-a născut în Bucuresti, în 1977. In 2003 a absolvit Universitatea Media – Secția Regie Film. A lucrat ca asistent de regie pentru filme de lungmetraj precum „Amen”, în regia lui Costa Gavras sau „Moartea domnului Lăzărescu”, în regia lui Cristi Puiu. A regizat mai multe scurtmetraje, printre care „Corp la corp” (2003), „Marea Neagră” (2004), „Lampa cu căciulă” (2006) – cel mai premiat scurtmetraj românesc al tuturor timpurilor, câștigător al marilor premii la Sundace, San Francisco, Los Angeles, Grimstad, Hamburg, Bilbao, Huesca, Trieste, Montpellier, Cottbus, Aspen, Indielisboa, Bruxelles, Mediawave, Cracow, Almeria, Valencia, Uppsala și selecționat, printre altele, la Toronto, Telluride, New Directors/NewFilms, Tampere, Rotterdam, Huesca, – „Dimineața” (2007), „Alexandra” (2007) – selecționat în peste 30 de festivaluri, printre care Clermont-Ferrand, San Francisco, Cottbus sau Oberhausen (unde a obținut Marele Premiu).
„Cea mai fericită fată din lume” reprezintă debutul lui în lungmetraj. Până în momentul lansării filmului pe marile ecrane din Romania, acesta obtinuse deja Premiul CICAE la Festivalul de la Berlin, Premiul FIRESCI la Festivalul de la Sofia, Premiul pentru Cel mai bun scenariu la B-EST Intl. Film Festival și Premiul FIPRESCI la IndieLisboa. Filmul a fost selecționat în ACID Programme la Festivalul de la Cannes 2009.

PROIECȚIILE VOR AVEA LOC ÎN SALA MARE A TEATRULUI TONY BULANDRA.
Prețul biletelor este de 15 Ron (întreg) și 10 RON (cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari). Acestea pot fi achiziționate de la casieria Teatrului Tony Bulandra.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">