Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

GAESTI: ATENTIE la inselaciuni! Lozul necastigator!

castigatoriloz-1422033347Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa atrage atenţia cetăţenilor, îndeosebi persoanelor vârstnice: Atenţie la înşelăciuni!

La data de 16 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au fost sesizaţi de un bărbat, de 60 de ani, din Vişina, cu privire la faptul că acesta a fost victima unei înşelăciuni, în urma căreia i-au fost sustraşi 1000 de lei.

Din primele cercetări, a reieşit că, pe parcursul aceleiaşi zile, a fost abordat de o persoană, care a pretins că deţine un loz având drept premiu un autoturism, pe care doreşte să îl vândă.

Partea vătămată i-a înmânat persoanei suma de 1 000 de lei în schimbul lozului, ulterior constatând că acesta este necâştigător.

În prezent, poliţiştii desfăşoară activităţi de identificare a principalilor bănuiţi de comiterea înşelăciunii şi recuperare a prejudiciului.

Recomandări ale poliţiei dâmboviţene pentru ca cetăţenii să nu devină victime ale unor asemenea fapte:

 • Nu intraţi în discuţii cu persoane necunoscute, indiferent de pretextul pentru care vă abordează pe stradă !
 • Nu vă lăsaţi încântaţi de obţinerea cu uşurinţă a unor foloase!
 • Nu luați în considerare eventualele mesaje în care sunteți desemnat câștigator, fără temei, al vreunui concurs/ sondaj organizat de o firmă de renume!
 • Anunţaţi imediat poliţia în cazul în care sunteţi anunţaţi că o rudă aflată în străinătate a suferit sau provocat un accident, fapt pentru care trebuie să depuneţi o sumă de bani;
 • Nu furnizați date personale prin niciun mijloc de comunicare unor persoane care, pentru a vă câștiga încrederea, vă oferă unele informații cu scopul de a vă induce în eroare!
 • Nu acceptați în niciun caz să trimiteți persoanelor necunoscute bani în avans pentru aducerea unui autoturism sau a altui bun la care ați fost anunțat câștigător!
 • Nu furnizați date confidențiale prin telefon dacă apelul provine de la un număr necunoscut; niciodată o societate nu vă va solicita date în acest mod!
 • Sunați operatorul de telefonie mobilă, dacă primiți mesaje sau apeluri pe telefoanele mobile, pentru a le confirma dacă este în derulare vreun concurs sau vreo campanie de premiere a abonaților!
 • Nu expediați sume de bani prin mandate online, nu depuneți bani în contul unor persoane necunoscute;
 • Nu comunicați codul de reîncărcare al unor cartele telefonice unor persoane necunoscute care vă solicită acest lucru!
 • Nu permiteți accesul în locuință a unor persoane necunoscute care se recomandă ca fiind reprezentanții unor societăți comerciale și vă oferă, spre vânzare, bunuri la prețuri derizorii și cadouri;
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">