Imbratisarea copacilor – o poarta catre vindecare - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Imbratisarea copacilor – o poarta catre vindecare

Daca cineva ne-ar intreba daca Pamantul este viu, cu siguranta o mare parte din noi va raspunde afirmativ. Unul dintre primii oameni de stiinta care a reuşit să demonstreze acest lucru este James Lovelock, cercetător independent, inovator şi scriitor. Nu in putine randuri Dr Lovelock a arătat ca TERRA este un organism viu, si ca planeta nu trebuie privita ca pe o colecţie masiva de specii, ci ca pe un superorganism, denumit in nenumarate studii d-ale saleGAIA-PAMANT.

182Terra reuşeşte să menţină condiţii optime de mediu pentru existenţa tuturor fiinţelor din alcătuirea lui, prin procese chimice complexe la nivel planetar, ce pot fi asimilate cu procesele de autoreglare care se desfăşoară în fiecare organism uman. Chakrele Pamantului sunt perfect aliniate cu propriile noastre chakre. La fel cum energia noastra se ridica de la chakra cea mai de jos, numita Muladhara Chakra pana la chakra suprema, Sahasrara Chakra, la fel si Pamantul participa la acest proces de trezire. Pamantul fuctioneaza fara sa-l controleze anumiti indivizi de la butoane.

IMBRATISAREA COPACILOR

Nu este de mirare ca, in toata splendoarea sa, padurea este locul perfect pentru plimbarile cu adevarat relaxante. Padurea ne ofera mediul perfect de a ne vindeca holistic. Sunetele padurii, cum ar fi soaptele vantului, fosnetul frunzelor sau cantecele pasarilor, va pot calma mintea si va pot stimula in consecinta activitatea cerebrala.Toate tensiunile noastre de zi cu zi, toate luptele interioare si problemele pot disparea cu ajutorul unei sesiuni de “terapie a padurii”. Acest fapt  se datoreaza uleiurilor esentiale emanate de arbori in aer, uleiuri denumite “fitoncide”. Aceste substante volatile au capacitatea de a creste numarul de celule imunitare. Aceste celule sunt cele care lupta impotriva afectiunilor.

176In primul rand, fizica cuantica recunoaste faptul ca fiecare atom vibreaza la o anumita frecventa. Un domeniu explorat in detaliu de catre Matthew Silverstone in cartea sa “Orbiti de stiinta”, sustine ideea potrivit careia copacii detin modele vibrationale unice ce pot produce schimbari pozitive in comportamentele noastre biologice atunci cand intram in contact fizic direct cu acestia.

Imbratisarea copacilor creste nivelul hormonului denumit oxitocina. Acest hormon este responsabil pentru sentimentele de calm si de legatura emotionala. Imbratisarile stimuleaza eliberarea acestui hormon si in consecinta vom fi mai fericiti. In plus, cel mai proaspat aer pe care-l poti respira este cel de langa un copac. Copacii se afla intr-o legatura mai puternica cu Pamantul decat oricare dintre noi si cu toate acestea noi ii taiem. De ce nu le-am oferi o imbratisare?

Copacii sunt cei mai buni terapeuti. Acestia stiu sa te asculte fara sa te intrerupa, sunt de incredere si nu te taxeaza deloc. De ce nu ai cauta un copac cu care sa te imprietenesti? In prezenta acestora ne putem elibera de multe ganduri zgomotoase care nu ne dau pace si in plus acestia nu ne vor judeca niciodata.

181Imbratisarea copacilor este o modalitate prin care o persoana isi poate arata recunostinta si aprecierea fata de natura. Potrivit oamenilor de stiinta, imbratisarea copacilor are o valoare mult mai mare decat am crede initial. Pădurile din toată lumea aduc numeroase beneficii importante. Pădurile adăpostesc peste jumătate din speciile care trăiesc pe pământ, ajută, de asemenea, la încetinirea încălzirii globale, prin stocarea şi reţinerea carbonului, sunt surse de produse lemnoase ajută la reglarea căderilor de precipitaţii, sunt surse esenţiale de hrană şi apă şi aduc în acelaşi timp enorme avantaje estetice, spirituale şi de agrement pentru milioane de oameni.

“Orbit de stiinta”, o carte publicata de Matthew Siverstone, dovedeste pe deplin efectele pozitive asupra sanatatii pe care il are obiceiul de a imbratisa copacii. Imbratisarea copacilor are efecte pozitive asupra bolilor psihice, stresului, depresiei si nu in ultimul rand contribuie la dezvoltarea concentrarii.  Acesta a descoperit, de asemenea, ca timpul petrecut in preajma copacilor si imbratisarea acestora, usureaza durerile de cap.

Ca depozite globale importante de carbon, copacii joacă un rol fundamental în influenţarea climei Pământului. Plantele şi solurile din păduri conduc ciclul global al carbonului prin reţinerea dioxidului de carbon în fotosinteza şi eliberarea lui în respiraţie. Deşi reţinerea de carbon prin fotosinteză descreşte la un moment dat pe măsură ce copacii îmbătrânesc, multe păduri mature continuă să reţină carbonul în sol.

Numeroase studii desfasurate asupra copiilor au aratat o imbunatatire psihologica si fiziologica semnificativa a sanatatii lor, atunci cand s-au aflat in preajma plantelor si copacilor. Cercetarile au aratat faptul ca cei mici functioneaza mult mai bine in medii ecologice si sunt mult mai creativi intr-un astfel de mediu.

“Accesul la natura poate contribui in mod semnificativ la capitalul nostru mental si la bunastarea noastra.”, Scrie Silverstone in cartea sa.

Mai mult decat atat, Silverstone explica fapul ca proprietatile vibrationale ale copacilor si plantelor sunt cele care ne ofera aceste efecte pozitive. Un experiment a aratat ca un pahar de apa tratata cu o vibratie de 10 Hz este capabila sa provoace o schimbare imediata a ratelor de coagulare sanguina. Acelasi lucru este valabil si in acest caz. Copacii au tipare vibrationale total diferite de cele ale noastre.

174“Iarba nu se straduieste sa creasca, ea creste pur si simplu. Pestii nu invata sa inoate, inoata pur si simplu. Florile nu fac eforturi ca sa infloreasca; infloresc pur si simplu. Aceasta este natura lor inerenta. Natura merge intotdeauna in sensul efortului minim.”  spunea Deepak Chopra la o conferinta online. Pe acest principiu Dr Lovelock abordează şi problema poluării, precum şi capacitatea de autovindecare a uriaşului organism Gaia-Pământ. El subliniază importanţa atitudinilor şi comportamentului nostru, al oamenilor, faţă de natură şi mediu şi avertizează cu privire la pericolele grave ce planează asupra speciei umane, în cazul în care acţiunile noastre nu respectă Pamantul. Practic, relaţia dintre oameni şi Terra poate fi asemănată cu cea dintre nişte celule (ce nu sunt indispensabile) şi organismul din care fac parte. Dacă aceste celule nu contribuie la binele întregului organism sau devin mutante, ele vor fi eliminate, pentru a nu perturba buna funcţionare a Gaiei. Datorita acestui mod, primii care vor dispărea vor fi oamenii! Adica vom fi primii care vom suporta consecinţele nefaste ale acţiunilor noastre nesăbuite!

Cu toate acestea, în multe părţi ale lumii, pădurile sunt defrişate rapid în scopuri agricole sau pentru păşuni, utilizate şi exploatate în mod abuziv, şi degradate de incendiile produse de oameni. Când pădurile sunt degradate sau defrişate, carbonul stocat de acestea este eliberat înapoi în atmosferă prin respiraţie, ajungând astfel să contribuie în mod clar la carbonul din atmosferă. Defrişările pădurilor tropicale sunt responsabile pentru aproximativ 20% din emisiile totale de dioxid de carbon cauzate de om şi sunt o cauză esenţială care duce la dispariţia speciilor care trăiesc în aceste păduri.
Pădurile şi măsurile de utilizare a solului au posibilitatea de a reduce emisiile de carbon cu echivalentul a 10-20% din emisiile previzionate de combustibilii fosili până în 2050.

123648_1Strămoşii noştri se foloseau de puterea copacilor pentru a vindeca un copil bolnav. La răsăritul soarelui, atunci când puterea copacului era la maxim, copilul era purtat gol de trei ori printr-o secţiune făcută într-un copac viu. Se credea că micuţul lua energie de la copac, iar copacul îi lua boala. După ritual, tăietura din copac era legată şi unsă cu argilă.

• În anumite ţări, chiar şi în ziua de astăzi, atunci când vine pe lume un copil se plantează un copac, acesta urmând să îl protejeze, să îl apare şi îi dădea o parte din forţele sale vitale. În Germania, se obişnuieşte ca în cinstea unui băiat să fie sădit un măr, iar în cazul unei fete, un păr. În Rusia, când pe lume venea un băiat se sădea un stejar, iar atunci când apărea o fată, un pin sau un mesteacăn. Fiecare mergea la copacul sau pentru tămăduire.

• Alte popoare consideră că dacă omul stă de câteva ori rezemat de copac cu spatele sau cu capul, acesta va lua asupra sa boala sau nenorocirea, însă pentru asta trebuie stabilită o legătură cu acel copac, trebuie să-i vorbeşti ca unei persoane, să-i spui ce ai pe suflet şi să-i ceri ajutor.

• Arbori cu energie pozitivă: mesteacănul, stejarul, pinul, castanul, arţarul, teiul, frasinul, salcia. Aceşti arbori ne alimentează cu energia lor vitală şi transmit sănătate organismului uman.

• Arborii cu energie negativă: plopul, plopul tremurător, bradul, platanul, mălinul, arinul. Aceşti arbori absorb energia din corpul omului şi, odată cu ea, extrag şi durerea, eliminând din organism energia dăunătoare, însă întâlnirea cu ei nu trebuie să dureze mai mult de trei minute.

În timpuri străvechi, pieptenii erau făcuţi exclusiv din lemn, tocmai pentru că se credea că energia copacului din care provine lemnul trece, prin păr, la persoana care îl foloseşte. Pieptănatul zilnic dimineaţa şi umezirea părului cu apă era un ritual de purificare şi înnoire a caracterului în vechime, iar efectele pieptănului de lemn au fost intens studiate de medicul rus Dmitri Dorogov. Dacă omul este lipsit de susţinere, de echilibru, trebuie să aleagă un copac care are un exces de energie – plop, pin, nuc. Dacă vă simţiţi obosit, adresaţi-vă pentru ajutor copacilor care vă umplu de energie (stejar, arţar, mesteacăn).

175Ca si oamenii, copacii au fost si sunt considerati fiinte vii. Mai mult, sunt mediatori intre cer si pamant. Asemanari indiscutabile cu sistemul energetic uman din acupunctura. Astfel prin radacini, trunchi ramuri, in dublu sens curg si se intersecteaza nealterate de patologii energiile ceresti cu natura Yang si energii pamantesti cu natura Yin. Simpla imbratisare a unui copac te ajuta sa participi la acele energii. Copacul este un sistem energetic cu memorie si constiinta. Trebui sa comunici cu el, sa empatizezi cu el, sa te deschizi si ti se va deschide. Multumeste-i si lipeste-te de el. Si vei simti raspunsul lui. Asadar, copacii sunt vindecători, fiecare copac radiază diferit, în funcție de energia pe care o emană. Organismul uman simte care este copacul ideal pentru el. Ieși și tu în natură, caută-ți copacul ideal și îmbrățișează-l, simte fluxul energetic care vine spre tine! Numai bine !

Surse: www.milioanedecopaci.ro, e-dimineata.rom, www.puterea.ro, suntuncopac.com

departamentulalphacarpatica.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share