Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

”Informat si pregatit”- proiect pentru informarea impotriva dezastrelor

w560xh316__crucea-rosie-1764x700”Informat şi Pregătit” este un proiect european co-finanţat prin Instrumentul Financiar de Protecţiei Civilă al Uniunii Europene. Proiectul este coordonat de Crucea Roşie din Austria, fiind dezvoltat şi implementat împreuna cu Societăţile de Cruce Roşie din Romania, Bulgaria, Franţa si Letonia. Proiectul a demarat în aprilie 2013 şi durează până în martie 2015.

Scopul principal al proiectului “Informat şi Pregătit ” îl reprezintă creşterea gradului de informare a cetăţeniilor (mai tineri) despre importanţa şi beneficiile pregătirii în caz de dezastre, pe lângă avantajul de a crea legături puternice în comunitate.

Aplicația de instruire online “Erou in dezastre” (http://www.ar-project.eu/ro/play/worst-case-hero/) urmărește o abordare serioasă a unui joc, folosind trei posibile scenarii: inundaţii, pană de curent şi pandemie de gripă. Ea combină experiențe distractive cu procese de învățare recreante.

In data de 25 februarie, a avut loc  lansarea oficiala a jocului, simultan in toate cele cinci tari colaboratorare in cadrul proiectului “Informat şi Pregătit”.

Crucea Rosie Dambovita

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share