Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Liberalizarea pieței gazelor avataj sau dezavantaj pentru consumatorii vulnerabili?

Corneliu Ștefan, deputat PSD aduce în atenția publică că de la 1 Iulie 2020 piaţa gazelor se liberalizează. Acelaşi lucru o să se întâmple şi cu piaţa energiei electrice de la 1 ianuarie 2021.
Simultan cu liberalizarea prețurilor la gaze naturale, 3,4 milioane de consumatori casnici, care sunt acum alimentați în sistem reglementat vor trece în piața liberă.
Este necesar de stiuti că factura dvs. de gaze este formată din: prețul gazului ca atare, tariful de transport, tariful de distribuție, marja furnizorului, acciza la gaz (nesemnificativă pentru consumul casnic) și TVA. Acum, toate sunt reglementate de stat, și ce se va schimba de la 1 iulie va fi doar prețul gazului ca atare și marja furnizorului. Acum, în factura dvs, prețul gazului este de 68 de lei/MWh (sau 6,8 bani kWh) pentru ce este producție curentă, circa 90 de lei pentru gaze extrase din depozite (înmagazinate anterior), plus o componentă de ajustare din trecut pentru furnizori. La nivelul unui an, în medie 70% din gaz este acum livrat populației la 6,8 bani kWh, din producția curentă, iar restul, din înmagazinare, la circa 9 bani.

După liberalizare, acest preț al “mărfii gaz”, în care intră și marja furnizorului, nu va mai fi impus de stat, ca acum, prin ANRE, iar furnizorii de gaze vor avea prețuri de piață. Toate celelalte componente ale facturii: tariful de distribuție, de transport, acciza, TVA, case se adaugă prețului “mărfii gaz” în factura dvs rămân reglementate de stat.

https://www.economica.net/o-luna-pana-la-liberalizarea-pre-urilor-la-gaze-ce-trebuie-sa-ti-i_185214.html

Am atras atenţia Guvernului Orban, împreună cu colegii PSD din Parlamentul României, că se comite o mare greşeală prin faptul că, până la această dată, nu au fost definiţi consumatorii vulnerabili, a declarat Corneliu Ștefan.

“După data de 1 Iulie, statul nu se mai poate implica în stabilirea preţurilor la gaze sau la energie electrică, dar poate interveni, acum şi doar dacă se doreşte, în identificarea consumatorilor care pot fi afectaţi de liberalizarea preţurilor.
Consumatorii vulnerabili se stabilesc înainte de liberalizare tocmai pentru a se putea acţiona în interesul românilor care, din motive de vârstă, sănătate sau venituri reduse, se află în risc de marginalizare socială și care, pentru prevenirea acestui risc, beneficiază de măsuri de protecție socială, inclusiv de natură financiară.
Protejarea clienţilor şi luarea unor măsuri de protecție socială trebuie luate înainte de 1 iulie, mai ales în contextul generat de COVID-19 când milioane de români sunt afectați de criza economică provocată de această pandemie.
Teoretic vorbind, preţul resimţit de români la plata facturii de gaze ar trebui să scadă, însă nimeni nu garantează acest lucru. Lipsa de informare a consumatorului, precum şi nedefinirea consumatorului vulnerabil ar putea duce la situaţii în care românii să nu îşi mai poată achite facturile la gaze sau energie electrică.
România trebuie să aplice politicile europene care protejează cetăţenii împotriva sărăciei energetice, sociale sau să prevadă un mixt de măsuri care trebuie să cuprindă criterii de eligibilitate, ajutoare de încălzire, vouchere, alocație temporară astfel încât liberalizarea prețurilor la gaze naturale și energie electrică să nu fie suportată de cei mai vulnerabili dintre noi.”
Distribuie acest articol Oficial Media
Share