Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

PAS cu PAS, descoperim Timișoara

Organizaţia Femeilor Liberale, Filiala Timiş, în frunte cu primarul Timişoarei Nicolae Robu, au pornit-o PAS cu PAS prin municipiul de pe Bega pentru a descoperii fumusţile unui oraş ce în 2021 va fi Capitală Cultural Europeană.

Zece minute de mers sunt echivalentul a 1.200 de pași. 20 minute de mers = 100 calorii arse. Un bărbat activ  face 7.100 de pași pe zi, o femeie activă  face 5.200 de pași pe zi, iar o persoană sedentară face mai puțin de 2.500 de pași pe zi. Persoanele care au mers pe jos 30 de minute zilnic sau timp de 3 ore sau mai mult pe săptămână au avut un risc mai redus de apariție a atacului de cord. Distanța optimă pentru prevenirea apariției bolilor cardiovasculare la bărbat este de 3 km pe zi, iar la femei măcar 3 ore pe săptămână.

Aceste informații utile și multe altele au stat la baza unei acțiuni plănuite împreună cu doamnele liberale, la care au aderat și tinerii și studenții liberali din Timișoara, de Ziua mondială a mersului pe jos, 15 octombrie. Împreună cu primarul Timișoarei, Nicolae Robu, un grup format din câteva zeci de persoane a parcurs traseul din Piața Unirii, spre Universitatea de Vest, str. Cluj, până la Stadionul “Dan Păltinișanu”, unde a avut loc un important meci de rugby al echipei timișorene. Din materialele informative distribuite timișorenilor, aceștia au aflat care sunt beneficiile mersului pe jos, zi de zi, dar au fost și îndemnați ca, odată cu plimbarea prin Timișoara, pas cu pas, să descopere și frumusețile acestui oraș, viitoare capitală culturală europeană în 2021.

“Împreună cu doamnele din OFL Timiș dorim să atragem atenția asupra unei activități sportive, care ar putea sa fie o activitate zilnică și necostisitoare, care aduce reale beneficii asupra sănătății, activitate pe care, prinși în tumultul vieții de zi cu zi, omitem să o exercităm, fie din comoditate sau  din ignoranță, fie din lipsa tot mai acută a timpului pe care îl alocăm altor activități. Vin, așadar, cu îndemnul pentru toată lumea, femei sau bărbați, mai tineri sau mai în vârstă să lăsați mașina, măcar atunci când trebuie să parcurgeți distanțe mici, și mergeți pe jos”, a declarat Sorina Ciurlea, președinte OFL Timiș, care a mulțumit tuturor celor care s-au alăturat marșului.

S-au alăturat echipei care a luat la pas Timișoara și doamnele care se află pe listele de candidați pentru alegerile parlamentare din decembrie : Liliana Oneț, Mariana Nagy, Maria Barna, Daniela Mariș. “Las de multe ori mașina pentru a merge pe jos dintr-un loc în altul, dar mi-am propus să fiu mai atentă și la detaliile orașului prin care ne mișcăm și îmi doresc ca timișorenii să ne urmeze exemplul. De la domnul Nicolae Robu, care ne-a fost ca un ghid astăzi, am aflat mai multe detalii despre proiectul de reabilitare a centrului istoric și planurile de viitor pentru atragerea turiștilor până în anul 2021, când Timișoara va fi capitală culturală europeană”, a adăugat Liliana Oneț, inițiatoarea acestei acțiuni.

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share