Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Prima victorie a lui Poli Timişoara cu ocazia zilei de 23 August

23 August, zi de rezonanţă istorică. „Trec batalioane române Carpaţii”, aşa au trecut şi cei de la CSU Craiova, cum au trecut şi turcii, şi s-au întors şi unii şi alţii, învinşi.

Într-adevăr ACS Poli Timişoara cu greu , cu vai a reuşit prima sa victorie. E adevărat că joc nu prea a fost, fiindcă şi unii şi alţii s-au jucat cu loviturile de penalty,  de la 11 m, aşa că dacă vroiai să vezi vreo fază mai spectaculoasă din meci, nu prea aveai ocazia.

Se pare că echipa lui Ionuţ Popa a jucat ceva mai organizat pe teren, dar sărmanii de ei, fără lipsă de antrenament, fără rezistenţă fizică. Este o mare ruşine ca un jucător de 20-25 ani să fie depăşit şi lăsat în urmă de unul de 35-40 ani.
Cam asta a fost situaţia de pe teren. Golurile: Andrei Artean (45 și 82 – ambele din penalty), Cristi Bărbuț (90) / Hristo Zlatinski (61 – penalty), Nuno Rocha (68).

Ionuţ Popa, zice că de vină ar fi oboseala, că jucătorii se plâng că sunt prea obosiţi, De ce? Din cauza antrenamentelor prea drastice, sau din cauza nopţiilor pierdute prin cluburi? “Sunt total nemulţumit de aportul unor jucători, e o ruşine cum s-au prezentat, au pătat culorile unui club, nu merită să fie aici. Jucătorii spun că sunt obosiţi, am încercat să fac antrenamentele pe o linie care să nu ducă la oboseală, unii poate nu au recunoscut. Antrenorul ba nu e prieten cu ei, la o bere sau grătar, dacă e prea sobru spun că nu e de nivelul lor.”

De multe ori mă întreb: De ce înainte de 1990 era fotbal, erau antrenamente, era joc, iar acum nu există decât cluburi. Şi mai vrem şi tribune pline, vrem joc, dar nu avem decât un spectacol ieftin, cu tribune goale.

Poli Timişoara: Straton – Scutaru, Şeroni, Cânu, Neagu – Artean, Cârstocea – Bărbuţ, Croitoru, Vraciu – Elek

Rezerve: Curileac, Străuţ, Bocşan, Sorescu, Mailat, Vădrariu, Al. Popovici

Antrenor: Ionuţ Popa.

 

CSU Craiova : Calancea – Popov, Kay, Acka, Vătăjelu – Zlatinski, Mateiu – Băluţă, Nuno Rocha, A. IvanvMăzarache

Rezerve: L. Popescu, Dumitraş, Briceag, Madson, Bancu, Gustavo, Rambé

Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

 

La finalul jocului are loc conferinţa de presă. Însă Gigi Mulţescu a dat bir cu fugiţii şi s-a refugiat din calea presei, împreună cu echipa, ca un câine plouat. Ei, ce să-i faci, şi ruşinea mai face uneori parte din grosimea obrazului.

 

La centru a fost ca arbitru Dumitru Robert George (Sfântu Gheorghe – Covasna), care la unele faze a fost mai mult “ungur”, decât român. Ce să-i faci, mai bine “ungur” decât” turc”.

 

Stejărel Ionescu

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share