Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Proteste și în Australia, peste 10.000 de oameni au ieșit pe străzile din Canberra și Melbourne

Manifestațiile împotriva obligativității vaccinării COVID-19 ce durează de câteva zile în Noua Zeelandă și Australia au luat amploare sâmbătă, protestatarii blocând străzile și perturbând viața în capitalele acestor țări, transmite Reuters.

Sute de oameni au ieșit sâmbătă pe străzile din Melbourne, în opoziție cu mandatele de vaccinare, precum și cu alte cauze.

Protestatarii au mărșăluit de-a lungul străzii unde a fost o prezență puternică a poliției care i-a urmat. Un protestatar și-a exprimat solidaritatea față de un protest simultan care a avut loc în Canberra, unde protestatarii au mărșăluit spre Palatul Parlamentului, comentând: „strigați întregii noastre familii de libertate de acolo, luptând lupta bună”.

În prezent, 54,4% din populația australiană este complet vaccinată, conform statisticilor oficiale.

Demonstrația a fost inspirată de mișcarea Freedom Convoi din Canada, care protestează împotriva mandatelor de vaccinare la granița cu Statele Unite.

Peste 10.000 de protestatari s-au adunat la principalele zone de expoziții din Canberra, forțând anularea unui popular târg de carte caritabil, blocând și drumurile din capitala australiană.

Fără droguri forțate”: mii de proteste împotriva vaccinării obligatorii din Australia

Demonstranții au mărsăluit pe străzile din Canberra înainte de a se aduna în afara parlamentului, unii fluturând steagul roșu asociat cu „cetățenii suverani” care cred că legile draconice impuse de regimul australian nu li se aplică.

O „minoritate mică, marginală”, de câteva sute de mii de oameni, a protestat sâmbătă în fața Parlamentului din Canberra, Australia.

Liderii australieni au acționat ca nimeni alții în tacticile lor totalitare împotriva propriei populații în timpul pandemiei de COVID.

 

Poliția a transmis că trei persoane au fost arestate, dar în general mulțimea s-a “comportat bine”.

În Wellington, în Noua Zeelandă, sute de demonstranți s-au adunat în apropierea parlamentului pentru a cincea zi, în ciuda unei ploi torențiale.

Inspirați de demonstrațiile camionagiilor din Canada, protestatarii au ocupat și blocat mai multe străzi din jurul parlamentului cu camioanele, dubele și motocicletele lor.

Protestele rămân relativ reduse în Noua Zeelandă și Australia, țări puternic vaccinate, unde majoritatea populației susține vaccinarea. Cu toate acestea, mișcarea a perseverat, mitingurile devenind de câteva ori violente.

Premierul australian Scott Morrison a declarat că manifestanții au dreptul să protesteze, cerându-le totuși să o facă într-un mod pașnic și respectuos. El a precizat că majoritatea obligațiilor privind vaccinarea au fost impuse de state și teritorii, nu de guvernul federal.

“Așadar, le înțeleg preocupările legate de aceste probleme”, a declarat Morrison, care a făcut un nou îndemn la vaccinare.

Guvernul federal a impus anul trecut vaccinarea pentru lucrătorii din domeniul îngrijirii persoanelor în vârstă, a celor cu dizabilități și a celor care lucrează în situații cu risc ridicat în sistemul de sănătate.

Majoritatea statelor și teritoriilor australiene au impus obligativități mai extinse și au interzis accesul celor care nu sunt vaccinați în restaurante, concerte și în multe locuri publice.

[wpedon id=”88835″]

Citește și:

Proteste și la Viena inspirate de Convoiul pentru Libertate: Cel mai rău virus este supunerea oarbă

Asuprire, politică, umilire, voturi, eliberare și prostie mai multă decât minciună

Macron la un pas de a fi linșat. Franța în stradă, revolte fără precedent

Proteste și în Australia, peste 10.000 de oameni au ieșit pe străzile din Canberra și Melbourne

Cozmin Gușă, ce rămâne în urma pandemiei: „Teatrul politic pentru proști” va continua în fața mulțimilor debusolate

Marea Britanie elimină regulile de la frontiere: Această ţară este deschisă pentru afaceri și călători

Avocatul poporului: „Multă lume trăiește efectiv în sărăcie în România”

Raed Arafat: Acest val poate să fie ultimul și virusul să devină ca cel gripal

Carmen Tănase: Eu știu în ce minciună trăim. E un miracol că lumea n-a înțeles de doi ani de zile

Alexandru Rafila: Vaccinarea nu oprește transmiterea virusului. Românii nu trebuie forțați să se vaccineze

Melissa Ciummei, investitor: Nu sunt certificate verzi, este vorba despre resetarea sistemului financiar

Distribuie acest articol Oficial Media
Share