Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Cozmin Gușă, ce rămâne în urma pandemiei: “Teatrul politic pentru proști” va continua în fața mulțimilor debusolate

Comentatorul și analistul politic Cozmin Gușă a scris pe Facebook că, odată ce sfârșitul pandemiei este aproape, se văd și rezultatele, nu dintre cele mai bune pentru cetățeni.

“Ne apropiem de finalul pandemiei și a devenit limpede pentru toți că se preferă o “aterizare lentă” pentru cetățeni, similar cumva ca pentru pasagerii unui avion condus de vreun pilot nebun sau beat, pasageri ce credeau că trec prin vreo furtună în timp ce pilotul făcea în timpul zborului doar scheme de tip sinucigaș, dar la final lumea trebuie liniștită, ca să mai ia bilete și data viitoare. Așa a fost produs și Omicronul, e tot virusul, dar nu mai mori, să uităm de vaccinuri, merge și cu medicamente, iar de luna viitoare nu mai trebuie nici certificatul verde, “măi proștilor care v-ați vaccinat” …

Dacă îi priviți acum la tv-uri pe cioclii pandemiei, ce ne afuriseau pe bani de la buget dacă ziceam ceva contra vaccinării, o să-i observați cum au devenit azi lupi moraliști, și ne explică (tot la comandă și tot pe bani de la buget) că guvernele sunt responsabile pentru ineficiența vaccinurilor și panica semănată în pandemie, că acum trebuie să fim calmi și să ne vedem de viețile noastre. Sinistre figuri, numai bune de înjurat și bastonat, numai că ar fi inutil, sunt bine protejați și promovați cu toții, că doar mai e nevoie de ei și data viitoare când trebuie susținută public vreo altă aberație.

Citește și: Presa liberă nu este ”alternativă”. Fără presa ”nevândută” nimeni nu ar fi aflat niciodată realitatea

Care sunt rezultatele clare ale pandemiei?

Doar cele cu incidență economică și profit uriaș. Acum știți cu toții că acționarii marilor companii din Big Pharma și IT s-au îmbogățit cu mii de miliarde de dolari extrase din bugetele țărilor, deci din buzunarele noastre. O să aflați în aceste zile că prețurile la energie crescute artificial pe finalul pandemiei nu vor mai scădea, ceea ce va genera averi sporite tot cu mii de miliarde pentru acționarii companiilor energetice, ce trebuiau să se îndestuleze similar cu cei din Pharma și IT. Războiul planetar simulat la granița Ucrainei a generat și el o “emulație” generatoare de bani mulți pentru marii producători de armament, ce și-au vândut rapid stocurile către guverne panicarde, ce-și justifică cheltuielile tot în siajul pandemiei, explicând public cetățenilor că dacă au reușit (prin vaccinare!) să nu moară de Covid, de ce să riște acum să moară de glonț, e bine să avem mult armament pentru apărare. “Teatrul politic pentru proști” va continua să-și susțină reprezentațiile în fața mulțimilor debusolate, se mai opun niște camionagii prin țările mai curajoase, dar vor fi și ei potoliți rapid, că doar intelligence-ul planetar se adapă și el tot cu bani din buzunăreala cetățenilor, și vor fi obligați să găsească soluții.

Nu se va schimba nimic în bine în tabloul vieților noastre schițat mai sus, dar știind asta, ar fi o prostie în plus să vă necăjiți sau să priviți perspectiva cu disperare.

Așa s-a ajuns în ciclul acesta al existenței noastre, pe fondul decăderii spirituale și intelectuale din ultimele decenii, puterea nu mai aparține cetățenilor, ci strict acelui grup (de defecți) ce deține azi puterea financiară și militară, format din oameni ce vor avea grijă să nu mai piardă frâiele, ba chiar se vor îngriji să le transfere tot unora ca ei, ce-și așteaptă rândul în mod disciplinat. Vă comunic toate acestea nu pentru ca să vă induc disperarea sau resemnarea (e chiar posibil să greșesc în evaluare), ci din dorința de a vă sugera să vă aranjați viețile în mod realist, în acest context subuman, orice speranță deșartă v-ar putea dezamăgi și debusola în plus.

Spectacolul lumii din ultimii doi ani a fost de tip horror, mulți ați descoperit abia cu acest prilej cum stau treburile de fapt pe planetă, unii vor rămâne prostiți definitiv, alții chiar nu vor suporta noua realitate. Așadar, bucurați-vă de viață așa cum puteți fiecare, dar nu vă mai așteptați să retrăiți momentele de libertate și belșug din ultimele decenii, pentru că nu se vor mai repeta.

Și nici nu căutați vinovații privind în sus sau în lateral, natura umană e preponderent păcătoasă, lacomă sau lașă, deci putem găsi responsabilii de ceea ce-am pățit mai degrabă uitându-ne în oglindă …”, scrie Cozmin Gușă.

Citește și:

Va salva Putin elita mondială de furia populară? Piua! Pauză de război cu braveheart Gheorghiță

Proteste și la Viena inspirate de Convoiul pentru Libertate: Cel mai rău virus este supunerea oarbă

Asuprire, politică, umilire, voturi, eliberare și prostie mai multă decât minciună

Macron la un pas de a fi linșat. Franța în stradă, revolte fără precedent

Proteste și în Australia, peste 10.000 de oameni au ieșit pe străzile din Canberra și Melbourne

Cozmin Gușă, ce rămâne în urma pandemiei: „Teatrul politic pentru proști” va continua în fața mulțimilor debusolate

Marea Britanie elimină regulile de la frontiere: Această ţară este deschisă pentru afaceri și călători

Avocatul poporului: „Multă lume trăiește efectiv în sărăcie în România”

Raed Arafat: Acest val poate să fie ultimul și virusul să devină ca cel gripal

Carmen Tănase: Eu știu în ce minciună trăim. E un miracol că lumea n-a înțeles de doi ani de zile

Alexandru Rafila: Vaccinarea nu oprește transmiterea virusului. Românii nu trebuie forțați să se vaccineze

Melissa Ciummei, investitor: Nu sunt certificate verzi, este vorba despre resetarea sistemului financiar

Distribuie acest articol Oficial Media
Share